SÜHEYL BATUM'DAN CHP'YE ÇOK SERT SÖZLER

SÜHEYL BATUM'DAN CHP'YE ÇOK SERT SÖZLER

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'u, oy çokluğu ile CHP'den ihracına karar verdi.

CHP MYK'da Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkine karar verilmişti. Gerekçe olarak ise Emine Ülker Tarhan'ın istifasından sonra, Batum'un, "İstifalar sürecek" şeklindeki açıklaması gösterilmişti.

BATUM NE DEDİ

CHP'den ihraç edilen Süheyl Batum : Hukuk dışı bir süreçle ihraç edildim. Bu kararın iptali için mahkemeye gideceğim.
CHP'den ihraç edilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, hukuk dışı bir süreç ile partisinden ihraç edildiğini söyleyerek alınan kararın iptali için mahkemeye başvuracağını söyledi.

Batum, "Tamamen hukuk dışı bir süreçle bugün ihraç edildiğimi öğrendim. Bu süreç yürütülürken tamamen itibarımı zedelemeye, kamuoyundaki itibarımı ortadan kaldırmaya yönelik bir süreç biçiminde yürütülerek bu karar verildi" dedi.

Batum, "O komplo sürecinde arka arkaya bu partiden birileri çıkıyor 'Süheyl Batum bunu hak etti' diyor. Neyi hak ettiğim bana tebligat yapılmamış. Bu kamuoyundaki prestijimin ortadan kaldırılması iıin, kamuoyunda 'hak etti canım' şeklinde algı oluşturmak için yapıldı. Ben demişim ki 'her hafta birisi istifa edecek, böylece partiyi sarsacağız' demişim. Ben böyle bir söz hiçbir yerde kullanmadım. Söylemediğim bir şeye dayanarak beni partiden ihraç etme kararı aldılar. Bu komplo. Bu MYK'nın bir tercihidir" diye konuştu.

Batum, "Hukuk yoluna başvuracağım. Bir şeyde net kararlıyım, CHP'deki arkadaşlarla beraber mücadele edeceğim. Bu kararın iptali için mahkemeye gideceğim. Bununla da yetinmeyeceğim, bu MYK'nın tamamı tarafından belirli kişiler görevlendirilmek suretiyle yürütülmüş bir oyundur. Genel Başkan da dahil hiç kimsenin 'ben bilmiyorum arkadaşlar yapmış' deme hakkı yok. Bunun kişilik haklarımı zedelemeye yönelik, kamuoyundaki itibarımı tamamıyla ortadan kaldırmaya yönelik planlı bir hareket olduğu gerekçesi ile yargıda ayrıca hepsine karşı hakkını arayacağım. Çünkü bu normal bir ihraç kararı değildir. Daha karar verilmeden bugün gazetede karar çıkıyor. Bu bir mahkeme kararı olsa ortalık yıkılır. Biz Balyoz davalarında, Ergenekon davalarında 7 yılımız geçti, 'bunlar hukuka aykırı baskı ile yapılıyor' derken, meğer CHP'de de aynı şey, hukuk devletini savunacak partide yapılıyorsa bu fecaat bir durumdur" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı