Stüdyoda alkol yasağı gerilimi...

Stüdyoda alkol yasağı gerilimi...

Hilal Kaplan'ın alkol yasağını savunmasıyla başlayan tartışmada Kaplan ile Mutlu Tönbekici arasında gerign diyaloglar yaşandı...

A Haber’de Zeynep Bayramoğlu moderatörlüğündeki “Her Yöne 80 Dakika” programında stadyumlara girişlerde taraftara alkol kontrolü yapılması önerisi Hilal Kaplan ve Mutlu Tönbekiciarasında tartışma yarattı.

ALKOL ALAN KENDİNİ HERŞEYDEN AZADE GÖRÜYOR!

Hükümetin alkol politikalarını savunan Hilal Kaplan, alkol kullanımının şiddet olaylarınde temel bir rol oynadığını vurguladı. "alkol almanın insanları toplumsal yaptırım mekanizmalarından azade hareket etmeye olanak sağladığını biliyoruz." diyen Kaplan'a Mutlu Tönbekici'den itiraz geldi. Tönbekici, Kaplan'ın anlayışını "Bütün kötülüklerin anası alkoldür" kabülüne dayandığını söylerken "her alkol alan bunu yapacaktır diye durum yok." dedi. İkili arasında gergin diyalogların yaşandığı programa Hilal Kaplan'ın alkol-şiddet yorumu damga vurdu.

ALKOL BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASI MIDIR?

Zeynep Bayramoğlu: Türk spor tarihinde ilk kez x- ray cihaz kullanılacak. Gerekli görüldüğü takdirde bazı taraftarlara alkol kontrolü yapılacakmış

Mutlu Tönbekici: Yine olay dayanıp alkole geliyor!

Hilal Kaplan: Önemli değil mi?

M. Tönbekici: Bütün kötülüklerin anası alkoldür deyip…

H. Kaplan: Slogana girmeye gerek yok, alkol almanın insanları toplumsal yaptırım mekanizmalarından azade hareket etmeye olanak sağladığını biliyoruz.

M. Tönbekici: Biliyoruz dediğinde sen de tartışmadan bir şey kabul etmiştir, her alkol alan bunu yapacaktır diye durum yok.

H. Kaplan: Bu potansiyel üzerine hareket etmek kötü mü?

M. Tönbekici: O  zaman her taraftar holigandır potansiyelinden hareket edilsin her alkol alan şiddet sever değildir.

H. Kaplan:  Alkol almanın da bunu arttırdığı bir vaka.

V. Kanetti: Alkol meselesi dediğinde ne oluyor, biliyor musun, icabında alkol kontrolü olabilir, icabında. şiddete karşı önlemler almaya çalıştığımız bir anda bir yandan alkol tasarısı alkole odaklanırsan topu taca atarsın. bütün diğer nedenlerle uğraşmayı örtmüş oluyorsun. O kadar çeşitli sebepler var ki Türkiye'deki futbol şiddetinin temelinde. Neredeyse basındaki işsizlik korkusundan bahsediyor iş. Neden gazetecilikten çok Galatasaraylılığını öne alıyor, böyle daha çok okunur, yerimi garantilerim duygusuna kadar giden geniş bir yelpaze bu.