STEPHAN HAWKİNG: İNSANLIK BİR ŞEKİLDE HAYATTA KALABİLİR

STEPHAN HAWKİNG: İNSANLIK BİR ŞEKİLDE HAYATTA KALABİLİR

İngiliz bilim adamı Stephen Hawking, BBC'nin Reith Lectures konuşmalarında insanlığın geleceğine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

İnsanlığın kendi eliyle yarattığı nükleer savaş, küresel ısınma ve genetiği değiştirilmiş virüsler nedeniyle tehlike altında olduğunu söyleyen ünlü fizikçi, bilim ve teknolojideki ilerlemenin işlerin yanlış gidebileceği yeni yollar yaratabileceğini ifade etti.  

İnsanlığın en nihayetinde başka dünyalarda koloniler kurmayı başarırsa hayatta kalabileceğini söyleyen Hawking, "Dünya'nın belirli bir yılda felaketle karşılaşma olasılığı çok düşük olmasına rağmen, gelecek bin ya da 10 bin yıl içinde mutlaka olacak. O zamana kadar uzaya ya da başkaca yıldızlara yayılmış olmalıyız. Böylece Dünya'daki bir felaket, insan ırkının sonu anlamına gelmeyecek" diye konuştu.

"İLERLEMEYİ DURDURMAYACAĞIZ"

BBC'nin haberinde, böylesi saygın bir figürün bilim alanındaki ilerlemenin kendisini yeni tehditlerin kaynağı olarak görmesi “ironik” olarak yorumlandı. Hawking, daha önce de yapay zekânın insan ırkının sonunu getirebileceğini öne sürmüştü. 

Bilim ve teknolojideki ilerlemeyle başa çıkmak için yeni yollar bulunması gerektiğini anlatan Hawking, "İlerlemeyi durdurmayacağız ya da tersine döndürmeyeceğiz. Yani tehlikelerin farkına varmalı ve onları kontrol altına almalıyız. Ben iyimserim ve başarabileceğimize inanıyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı