STAR VE AKŞAM'DA AKP'YE PATRON DEPREMİ

STAR VE AKŞAM'DA AKP'YE PATRON DEPREMİ

Bu gelişme ile AKP soyluları ve taban arasında yaşanan çatışmalarda yol ayrımı aşamasına gelindiği yorumlara yapılmaya başlandı.

Star Medya Grubu ve Kanal 24 ile Akşam ve Güneş gazetelerini elinde bulunduran işadamı Ethem Sancak, yayın yönetmenlerini görevden aldı. Mustafa Karaalioğlu, Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ın grupla herhangi bir ilişkisinin kalmadığı belirtildi. Bu gelişme ile AKP soyluları ve taban arasında yaşanan çatışmalarda yol ayrımı aşamasına gelindiği yorumlara yapılmaya başlandı.  

KARAALİOĞLU DAHA ÖNCE İSTİFA ETMİŞTİ

Ethem Sancak ile uzun süredir gerginlik yaşadığı belirtilen Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, görevden alındı. İddialara göre Karaalioğlu'nun, grupta yaşanan gerginliklerden dolayı iki kez istifasını verdi ancak arabulucuların da devreye girmesiyle bu kararından vazgeçti. 

PATRON ERKEN DAVRANDI

Sorunların tekrar başlaması üzerine Karaalioğlu'nun istifa restine karşılık olarak Ethem Sancak'ın erken davrandığı ve grup içerisinde yeniden yapılanma gerekçesiyle tüm genel yayın yönetmenlerini görevden alma kararı aldığı söyleniyor. 

NEDEN MURAT SANCAK MI?

Bu arada görevden almalarda Ethem Sancak'ın kardeşi Murat Sancak'ın etkili olduğu kaydedildi. Görevden alınan Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert'in, Murat Sancak ile gazetede tartıştığı ve her iki taraf arasında otorite kavgası yaşandığı kaydedildi. 

STAR MEDYA GRUBUNDAN AÇIKLAMA:
MAKAMI DA FESHEDİLDİ

Kulisleri sarsan görevden almalarla ilgili olarak Star Medya Grubu'ndan açıklama geldi. Murat Sancak imzalı açıklamada, grup içerisinde yeniden yapılanma kararı alındığını ve bu amaçla grubun organizasyon şemasında değişikliğe gidildiği, Medya Grup Başkanı pozisyonun devam ettirilmeyeceği kaydedildi. 

YERİNE KİM GELECEK?

Star grubunun açıklamasında "Yeniden yapılanma sürecimizde Star Gazetesi’nin yeni Genel Yayın Yönetmeni daha ileriki bir dönemde belli olacaktır. Gazetemizin kısa zaman içerisinde belirlenecek olan yeni Genel Yayın Yönetmeni görevine başlayana kadar bu görev vekaleten sürdürülecektir" denildi. Bu ifadeler de operasyonun son dakika kararla yapıldığı ve pek de planlı olmadığını ortaya koydu. Siyasi kulislerde, AKP Kongrelerinde yaşanan çatlağın medyada ki tezahürü olarak yorumladıkları Star depreminin, diğer zeminlere yayılabileceği yorumları yapılıyor.

NEZAKET KURALLARINI DA YIKTI

İnternethaber'de yer alan haberin aurıntıları şöyle devam ediyor.Patron Ethem Sancak son dakika operasyonu nezaket kurallarını da bir kenara koyarak yaptı. Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan görevlerine son verildiğini 'yazılı tebligatla' öğrendiler. 

Görevlerine son verilen Karaalioğlu, Cömert ve Ocaktan'a görevden alınma sebepleri de iletilmedi. Şaşkınlık yaşayan üç tepe isim sadece kararın doğrudan patron katından geldiğini biliyor. 

Görevden alınanların çevresindekilere 'ortada bir sebep yoktu' dedikleri ve böyle bir operasyonu beklemedikleri öğrenildi. 

HAKAN ALBAYRAK DA İSTİFA ETTİ

Ethem Sancak'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekibi olarak görülen Karaalioğlu, Cömert ve Ocaktan'ı görevden alması Star grubunda tetikleyici etkisi yaptı.

Gazetenin etkin yazarlarından olan ve hükümete yakınlığı ile bilinen Hakan Albayrak, karara tepki olarak istifa etti. Bu istifaların devamının geleceği söylenirken, patron Ethem Sancak'ın da operasyonlarına devam edeceği söyleniyor. Mustafa Karaalioğlu'nun ekibinin tamamen gruptan gönderilebileceği konuşuluyor. 

Bu arada son bir bilgi notu! Star Gazetesi yıllar sonra ilk kez 2013-2014 dönemini karla kapattı.

Kaynak:Haber Kaynağı