SPUTNİK TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ'NE TÜRKİYE'YE GİRİŞ YASAĞI

SPUTNİK TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ'NE TÜRKİYE'YE GİRİŞ YASAĞI

Haber sitesi Sputnik'in kapatılmasının ardından sayfanın Türkiye Genel Müdürü Tural Kerimov'un da Türkiye'ye girişi yasaklandı. Kerimov, ülkeye girişinin yasaklandığını Atatürk Havalimanı'nda öğrendi.

Sputnik'ten yapılan açıklamada Kerimov'un Atatürk Havalimanı'nda gelen yolcu kontrolünde bir saat bekletildikten sonra kendisine giriş yasağı olduğu bildirildi. Kendisine verilen kağıtta ülkeye girişine neden izin verilmediğine dair bir açıklama olmadığını ifade eden Kerimov, Atatürk Havalimanı'ndaki yetkililerin bir sonraki uçakla Rusya'ya dönmesinin talep ettiğini söyledi.

Sputnik'in web sayfasından yaptığı açıklama şöyle:

"Türkiye'den Sputnik sitelerine ulaşımın engellenmesinin ardından Sputnik Türkiye Genel Müdürü Tural Kerimov'un Türkiye'ye girişine izin verilmedi. "Sınır kontrolünden biri pasaportumu aldı ve dış hatlar geliş terminalinde bir inceleme odasına götürdü, burada hiçbir açıklama yapılmaksızın bir saat bekletildim" diyen Kerimov, ardından kendisine ülkeye girişinin yasaklandığına dair bir kağıt verildiğini ve basın kartı ile oturma iznine el konduğunu söyledi." 

Site, Atatürk Havalimanı'nda Kerimov'a verilen giriş yasağı belgesini de okuyucuları ile paylaştı.

Hatırlanacağı üzere Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı (TİB), Sputnik haber sitesine erişimi idari tedbir kararıyla geçtiğimiz hafta engellemişti. Sputnik'e Türkiye'den ulaşmaya çalışan kullanıcılar, "5651 Sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda, sputniknews.com hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 14/04/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-56092 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından idari tedbir uygulanmaktadır" yazısıyla karşılaşıyor.

Yayın hayatına 10 Kasım 2014'te başlayan Rusya merkezli küresel bir medya kuruluşu olan Sputnik, Rusça, Abhazca, Azerice, İngilizce, Arapça, Ermenice, Gürcüce, Darice, Fransızca, Kazakça, Kırım Tatarcasında, Kırgızca, Çince, Kürtçe, Letonca, Moldovaca, Almanca, Tacikçe, Lehçe, Portekizce, Peştuca, Sırpça, Türkçe, Özbekçe, Ukraynaca, Vietnamca, Hintçe, Estonca ve Japonca dillerinde, multimedya yayın içeriği sunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı