Rüştü Kalaç

Rüştü Kalaç

Spor Toto Erkekler Kupası 2.Gün

SPOR TOTO ERKEKLER KUPASI 2. GÜN 


SPOR TOTO ERKEKLER KUPASI İKİNCİ GÜN

Galatasaray Liv Hospital - Tofaş Karşılaşması
Başabaş Mücadele

Kupanın ikinci günü Galatasaray - Tofaş maçıyla açıldı. Tofaş'ın açılış basketine etkili bir seri ile cevap veren Galatasaray maçı daha başından alıp götürecek gibi görünüyordu. Ama Tofaş güçlü bir direnç koyarak iki takımın da zor sayı ürettiği ilk periyodu 15-14 ile önde tamamladı.

İkinci periyotta ise Galatasaray güçlü Tofaş savunmasına karşı sayı üretmekte çok zorlandı. Hücum alternatifleri kısıtlı olan Tofaş da savunma dışında maça ağırlık koyamayınca ilk yarı kısır bir skorla 33-30 Galatasaray galibiyetinde geçildi. Bu periyodun ilgi çeken noktaları Arroyo'nun etkisiz kaldığı noktalarda kilidi açma işini Ender'in başarıyla yapması ve hakemlere konuşmayı pota altında etkili olmaya tercih eden Zoran Erceg yerine Furkan'ın oynadığı dakikalarda Galatasaray'ın boyalı alanda daha etkili olmasıydı. Tofaş açısından ilginç olan ise ikili oyunlarda topu Elanu'ya indirdiklerinde kolay sayı bulduklarını gördükleri halde ısrarla dış atış pozisyonu aramalarıydı.

Üçüncü periyotta sayı farkı açılmadan oyun Galatasaray'ın kontrolünde geçti. Tofaş'ı bu periyotta ayakta tutan önemli bir faktör ise savunmada Arroyo'nun bulunduğu taraftaki Tofaş forvetlerinin rahat rahat attığı üçlüklerdi. Maç boyunca pek etkili olamayan Hakan Demirel bile Arroyo'nun önünden üstüste 2 üçlük attı. Ve çözüm yine Ender Aslan ile geldi.

Son periyotta yine başabaş bir mücadele sürerken Tofaş üç hücum üstüste bocaladı ve bu da CimBom'a yetti. Açılan 7-8 sayılık fark maçın sonuna kadar devam etmesiyle Galatasaray maçı 68-56 kazandı.

Beşiktaş İntegral Forex – Anadolu Efes Karşılaşması
Efes Çok Farklı

Final grubu maçlarında favorilerin ilk üç maçı kazanırken zorlanmaları, güçlü seyirci desteğini arkasına alan Beşiktaş'ın da Efes'i zorlayacağı gibi bir hava yaratmıştı salonda. Ne var ki bu gerçekleşmedi. İlk periyodun başında açık farkla geri düşen Beşiktaş sonra biraz toparlansa da ilk çeyreği 18-11 geride kapattı. 

Beşiktaş ikinci periyoda durgun başlayınca fark 2 dakikada 15'i buldu. Beşiktaş daha sonra toparlandıysa da Mehmet Yağmur'un üçlükleri dışında hücum çeşitliliği oluşturamadı. Mehmet 10 sayıya ulaştığında takımın geri kalanında 5 sayıya ulaşmış oyuncu yoktu. İlk yarı 45-27 Efes'in üstünlüğü ile geçildi.

İkinci yarıda Efes'in yaşadığı konsantrasyon bozukluğu 4 dakikaya yakın bir süre sayı atamamalarına sebep olsa da Beşiktaş bu fırsatı değerlendiremedi. Alternatif hücum opsiyonu olarak Broekhof'un üçlükleri devreye girdiğinde ise Efes krizden çıkmış ve Planinic ve Savanovic'in sayılarıyla farkı korumayı becermişti bile. İkinci yarının tamamında Efes aradaki farkı bu aralıkta tuttu ve maçı da 17 sayı farkla 76-59 kazandı. 

Burada ilginç bir nokta da 5 numara sorunu yaşayan Efes’in rakibinin etkili uzunu Bayramoviç'i ikili üçlü sıkıştırmalarla başarıyla etkisizleştirmesiydi ve böylece takım savunmasına da güzel bir örnek vermiş oldu.

Yarı final ve final maçları da umarız artan bir mücadele kalitesine sahne olur.

Sağlıkla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar