SPK'dan Galatasaray'a Şok Karar

SPK'dan Galatasaray'a Şok Karar

SPK'dan Galatasaray'a ret şoku

SPK İNTERNET SİTESİNDEN  YAYINLADIĞI DUYURU DA GALATASARAY'A ŞOK KARAR ÇIKTI


SPK'dan Galatasaray'a ret şoku
SPK, Galatasaray'ın mevcut sermaye artırımı başvurusunu olumsuz karşılayarak işlemden kaldırılmasına karar verdi. 

İŞTE SPK'NIN O DUYURUSU
 
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bültenine göre, Akfen Holding AŞ 145 milyon 500 bin lira iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz sermaye artırımı, Serve Kırtasiye Sanayi ve Ticaret AŞ 1,5 milyon lira bedelli sermaye artırımı yapmak üzere Kurul'a başvurdu.
 
Güriş Holding AŞ 359 milyon 685 bin liralık tahvil ihracı, İş Bankası 4 milyar 393 milyon liralık tahvil ihracı, Garanti Bankası 5 milyar 271 milyon 600 bin liralık tahvil ihracı için Kurul'a başvuru yaptı.
 
Garanti Filo Yönetimi Hizmetleri AŞ 195 milyon lira, Akbank 400 milyon lira yurt içine ve 800 milyon lira yurt dışına, Arçelik AŞ 1 milyar 757 milyon 200 bin lira ve Yapı ve Kredi Bankası 1 milyar 100 milyon lira borçlanma aracı ihracı için Kurul'a başvurdu.
 
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ 200 milyon lira ve Ceylan Yatırım Holding AŞ 528 milyon 505 bin 80 lira bedelli sermaye artırımı için Kurul'a başvuruda bulundu.

DUYURU VE KARARLAR ŞÖYLE
 
SPK'nın haftalık bülteninde, Kurul'un 1 Şubat 2013 tarih ve 4/88 sayılı kararında şunlar belirtildi:
''Seri:IV, No:56 sayılı 'Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğ' (Seri: IV, No:56 sayılı Tebliğ) kapsamında, payları İMKB'de işlem gören ve Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Raporu hazırlamakla yükümlü şirketlerin esas alacakları format yeniden belirlenmiştir.''

DUYURUDA GALATASARAY'IN SERMAYE ARTIRIM KARARININ OLUMSUZ BULUNMASI VE İŞLEMDEN KALDIRILMASI YAZIYOR
 
SPK'ının haftalık bülteninde, Kurul'un 1 Şubat 2013 tarihli 4/130 sayılı kararı ile Ataç İnşaat ve Sanayi AŞ, Ansa Yatırım Holding AŞ, Borova Yapı Endüstrisi AŞ ve Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin mevcut sermaye artırımı başvurularının olumsuz karşılanarak işlemden kaldırılmasına karar verildiği bildirildi.
 
-İzahname/ihraç belgesi onaylanan sermaye piyasası araçları-
Kurul, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 185 milyon 500 bin liralık bedelli sermaye artırımı ve MMC Sanayi ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin 4 milyon 836 bin 879 liralık bedelsiz sermaye artırımı kararını onayladı.
 
Kurul, Aktif Yatırım Bankası AŞ'nin 300 milyon liralık varlığa dayalı menkul kıymet ihracını, Girişim Faktoring AŞ'nin 50 milyonluk finansman bonosu ihracını, Deniz Faktoring AŞ'nin 500 milyon liralık tahvil/finansman bonosu ihracını ve Ziraat Finansal Kiralama AŞ'nin 150 milyon liralık tahvil ihracını onayladı.
 
-Yeni faaliyet izinleri-
 
Kurul tarafından, Işık Menkul Değerler AŞ'nin, kaldıraçlı alım satım işlemleri faaliyet yetki belgesi alma talebiyle yapmış olduğu başvuru, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin portföy işletmeciliği faaliyet yetki belgesi verilmesi talebi, Hisar Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ unvanlı bir girişim sermayesi yatırım ortaklığının kuruluşu talebi, Osmanlı Menkul Değerler AŞ'nin halka arza aracılık yetki belgesi alma talebi olumlu karşılandı.