Spk Galatasaray A.Ş'ye Sessiz mi Kalacak?

Spk Galatasaray A.Ş'ye Sessiz mi Kalacak?

Spk Galatasaray A.Ş. konusunda sessizliğini koruyor..

Bilindiği gibi Galatasaray Sportif A.Ş. bir süredir Vergi denetmenleri tarafından incelenmekteydi. Galatasaray Sportif A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan 24.03.2014 tarihli açıklamaya göre, 2010 2012 yılları hesapları arasındaki  incelemelerde şirketin toplam 54 Milyon TL. vergi aslına tekabül eden tutarda vergi ziyaına sebebiyet verdiği vergi denetmenlerince tespit edilmiş ve şirket bu tespit ile ilgili uzlaşma talep etmiş bulunmakta..

Gelelim vergi denetmenlerince yapılan bu tespitin SPK'yı ilgilendiren kısmına. Bilindiği üzere Vergi Denetmenleri kombine satışlarından kaynaklanan ödemelerin Galatasaray A.Ş. ye ödenmesi gereken tutarlarının yanlızca %10 luk kısmının ödendiği ve geri kalan %90 lık payın Galatasaray Kulübüne usulsüz bir şekilde aktarıldığı tespit edilmiştir. Tahminlere göre bu şekilde usulsüz olarak 200Milyon TL. civarında bir meblağ Galatasaray Sportif A.Ş.'nin kasasından eksiltilmiştir. Bu büyüklükte bir meblağın usulsüz olarak Kulübe aktarılması ve şirketin bilançolarına yansımaması sonucu Küçük Yatırımcıların büyük zarara uğratıldığı ise yadsınamaz bir gerçektir..

SPK'nın ivedilikle Galatasaray Sportif A.Ş.'nin Galatasaray Spor Kulübü tarafından bu dönemde ne kadar tutarda zarara uğratıldığını tespit ederek derhal ilgililer hakkında yasal süreci işletmesi ve kulübe aktarılan kaynağın iade edilmesini sağlaması gerekmektedir.

Bilindiği gibi SPK aynı şekilde Karsan A.Ş. ve İnan Kıraç hakkında 2499 sayılı SPK kanununun 47/1/A-6 maddesi ile 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 21 ve 110. maddeleri gereği suç duyurunda bulunulmasına ve 2499 sayılı kanunun 46. maddesi 1. Fıkrası c bendi ile 6362 sayılı SPK'nun 21/4 ve 92. maddeleri uyarınca Karsan A.Ş. nin uğratıldığı zararın kanuni faizleri ile birlikte Şirket'e geri ödenmesine karar vermişti.

Şimdi kamuoyu ve yıllardır GS Sportif A.Ş. yöneticilerinin hukuksuz uygulamaları ile mağdur edilmiş küçük yatırımcılar, SPK nın kanunları işletip dönemin Galatasaray A.Ş. yöneticileri hakkında uygulaması gereken yaptırımlar konusunda ne yapacaklarını bekliyor..

@cengiz_YILDIZ