Sözde Şike Davasında Bir Detay Daha

Sözde Şike Davasında Bir Detay Daha

Karabükspor'un eski kalecisi Bülent Ataman hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

 Karabük’te yerel yayın yapan ’karabuknethaber.com’un sahibi Ergün Başkaya, şike operasyonu kapsamında verdikleri ifade doğrultusunda eski Trabzonsporlu futbolcu Bülent Ataman’ın ifadesinin dahi alınmadığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

Başkaya, özellikle önceki sezon Süper Ligin son haftalarında gündeme getirdiği, "Trabzonspor’dan Kardemir Karabükspor’a Teşvik Primi" haberleri ve Kardemir Karabükspor’u ilgilendiren diğer haberlerle dikkatleri üzerine çekmişti.

Gazeteci Ergün Başkaya, Karabük Cumhuriyet Savcılığı’na şike davası kapsamında yeniden ifade vererek, Kardemir Karabükspor’un eski kalecisi Bülent Ataman’ın dava kapsamınında ifadesine ve bilgisine başvurulmadığı gerekçesi ile şikayetçi oldu.

"TEŞVİK PRİMİNE ARACI OLUP OLMADIĞININ SORULMASINI İSTEMİŞTİK"

Adliye çıkışından gazetecilerin sorularını cevaplayan Gazeteci Ergün Başkaya, 2011 yılında 3 Temmuz şike operasyonunun başladığını hatırlatarak, "Bu şike operasyonu çerçevesinde şike operasyonunu yürüten Cumhuriyet Savcısı’na iletilmek üzere Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde bir ifade vermiştik. Bu ifademizde, o dönemde Karabükspor’un yedek kalecisi Bülent Ataman’ın kulüp içerisinde ’Bu Emenike, Fenerbahçe maçında oynamayacak. Göreceksiniz bakın. Ben de Trabzonspor’dan gelecek olan teşvik priminden 1 kuruş koklatmayacağım’ ifadelerini kullandığı iddia edilmişti. Biz de bu konu ile ilgili haber yapmıştık. Bu konu ile ilgili olarak da ifadelerimizi vermiştik. Bülent Ataman’ın neden böyle bir şey söylediğini, Emenike’nin Fenerbahçe maçında oynamayacağını nereden bildiğini ve Trabzonspor’dan gelecek olan teşvik priminde kendisinin aracı olup olmadığının sorulmasını istemiştik" dedi.

"BÜLENT ATAMAN’IN BU ZAMANA KADAR İFADESİ ALINMAMIŞ"

O dönemde teşvik primi dağıtılıp dağıtılmadığı konusunda Ataman’ın ifadesinin alınmasını istediklerini belirten Başkaya, "Ama gördük ki bütün dava kapsamında Bülent Ataman’ın bu zamana kadar hiçbir ifadesi alınmamış. Eğer Bülent Ataman’ın o zaman ifadesi alınsaydı, inanıyorum ki 3 Temmuz’da, bu şike davasının seyri bile değişecekti. Neden Bülent Ataman’ın ifadesi alınmadı. Neden soruşturmayı yürüten savcılık Bülent Ataman’ın, Trabzonspor’dan gelen teşvik primi ile ilgili sözleri için bilgisine başvurmadı. Merak ediyoruz. Ben de bugün Bülent Ataman’ın o zamanlarda söylediği o sözleriyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na ifade vermesini ve Cumhuriyet Savcılığı’nın bilgisine başvurulmasını istedim. Bülent Ataman hakkında suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

"O DÖNEMDE ATAMAN’IN İFADESİ ALINSAYDI, ŞİKE DAVASININ SEYRİ DEĞİŞECEKTİ"

Başkaya, soruşturma sürecinde gizli bir tanığın da Ataman’ın sözleri üzerine ismini verdiğini ifade ederek, "Bülent Ataman’ın o zamanlarda ifadesi alınmış olsaydı, bilgisine başvurulmuş olsaydı, telefon kayıtları çıkarılmış olsaydı, bilgisayar kayıtları çıkarılmış olsaydı, Trabzonspor’dan kiminle irtibat kurduğunu, kimlerden teşvik primiyle ilgili söz aldığını, Karabükspor’dan kimlere teşvik primi dağıttığını, Emenike’nin neden Fenerbahçe maçında oynamayacağını iddia ettiğini ve bu konu ile ilgili ne gibi şike bilgilerine sahip olduğu ondan alınmış olsaydı, 3 Temmuz’daki bu şike davasının seyri tamamen değişecekti. Artık geçmiş oldu mu bilmiyorum ama Bülent Ataman hakkında suç duyurusunda bulundum ve bilgisine başvurulmasını istedim" şeklinde konuştu.

Kaynak: iha

Kaynak:Haber Kaynağı