SÖZDE ŞİKE DAVASINDA AZİZ YILDIRIM ZAFERİ

SÖZDE ŞİKE DAVASINDA AZİZ YILDIRIM ZAFERİ

Medya'da ilk yer aldığından beri Fenerbahçe'yi ve camiasını siyasi hırslara, çıkarlara alet etmek isteyenlere karşı arkasında büyük bir taraftar desteği ile adeta tek başına savunan Başkan Aziz Yıldırım sözde şike davasından beraat etti

Şike davasında karar: Aziz Yıldırım ve Olgun Peker bütün suçlardan beraat etti. Karar oy birliği ile alındı.
Serpil KIRKESER - Ümit TÜRK / İstanbul DHA
Futbolda şike iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 36 sanık "örgüt kurma" ve "üye olma", "şike" ve "teşvik primi' suçlarından ayrı ayrı beraat etti. Çağlayan'da bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 16.00'da başlayan duruşmaya Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Abdullah Başak, Alaettin Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Haldun Şenman, Ahmet Çelebi, Tamer Yelkovan, Mecnun Odyakmaz, Olgun Peker, Bülent İbrahim İşcan, Tayfur Havutçu, Ali Kıratlı ve İlhan Çelikay hazır bulundu. Ayrıca duruşmaya çok sayıda izleyici katıldı. Bazı izleyiciler ise ayakta duruşmayı izledi.

"MÜTAALA İLE SAVCI, YÜKSEK YARGININ KARARINI BOZMUŞTUR"
Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek, sanık yoklamasının ardından müdahil avukatlarına söz verdi. Müdahil Trabzonspor Kulübü'nün avukatı, savcının 7 sayfalık mütalaasını eleştirdi. Şike'nin Almanya'da dolandırıcılık, Fransa'da rüşvet olarak değerlendirildiğini söyleyen avukat, "İki kişi arasındaki şikenin tespiti zordur. Savcı verdiği mütalaa ile 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı hiçe saymaktadır. 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar, Yargıtay tarafından da onaylanmıştır. Mütaala ile savcı, yüksek yargının kararını bozmuştur. Mütalaa düşündürücüdür" ifadelerini kullandı. 

AZİZ YILDIRIM: BERAATİMİ İSTİYORUM
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yargılamanın 4 yıl 3 aydır sürdüğünü belirterek, "Burada onur mücadelesi yapan bir topluluk var. Kendim ve tüm arkadaşlarımın beraatini istiyorum" dedi. Söz alan diğer sanıklar da beraatini istedi. Mütalaada, "tehdit" ve "sahte resmi belge temini ve kullanma" suçlarından 2 yıl 6'şar aydan 7'şer yıla kadar hapisleri istenen Olgun Peker ve Selim Kımıl'ın avukatları da müvekkillerinin beraatlerine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, saat 17.40'da kararını açıklamak için duruşmaya ara verdi. Aziz Yıldırım beraberindeki avukatlarla birlikte adliyenin kafeteryasına gitti. 

AZİZ YILDIRIM BERAAT ETTİ

Mahkeme heyeti yaklaşık 2 saatlik aranın ardından kararını açıkladı. Saat 19.45'de kararını açıklayan mahkeme heyeti, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun aralarında bulunduğu 36 sanık hakkında "örgüt kurma" ve "üye olma", "şike" ve "teşvik primi' suçlarından daha önce verilen kararların iptal edilerek, beraatlerine karar verdi.

3 SANIĞA 'RUHSATSIZ SİLAH, ve TEHDİT SUÇLARINDAN CEZA VERİLDİ

Mahkeme sanık Abdullah Eker'e 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan 10 ay hapis cezası vererek bu cezayı da erteledi. Selim Kımıl ise 'tehdit' ve 'işyeri dokunulmazlığını ihlal' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası ve 6 bin TL para cezasına çarptırıldı. Yusuf Turanlı ise, 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Turanlı'nın da bu cezası ertelendi.

5 SANIĞA PARA CEZASI

Kararda, sanık Aykut Aydın, Özden Tütüncü, Samet Erdemir, Evren Kımıl ve Hakan Karaahmet'in Mustafa Ciciye karşı 'İşyeri dokunulmazlığının ihlali' suçundan 6 bin TL adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

MİNİ COPPER'IN İADE EDİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme özel hayatın gizliliğinden dosyadaki tape ve 119 DVD'nin karar kesinleşince imhasına karar verdi. Mahkeme, Ruşen Başak adına kayıtlı olan mini copper S marka aracın da suçun işlenmesi ile elde edilen maddi menfaat olduğu hususunda bir delil elde edilemediğinden iadesini kararlaştırdı.

MUHALEFET ŞERHİ

Haldun Şenman'ın "Rüşvet almak" ve Özden Aslan "Rüşvet vermek" suçlarından beraat kararlarına Hakim Hacı İbrahim Gözükara muhalefet şerhi koydu. Diğer kararlar ise oybirliği ile alındı. Mahkeme, soruşturma ve kovuşturma sırasında gözaltına ve tutuklanmasına karar verilen sanıklardan yargılama sonunda tüm suçlardan beraat eden sanıklara, tazminat isteme haklarının bulunduğunu hatırlatıldı.
Duruşma bittikten sonra izleyiciler salonda alkış tuttu. Bir izleyici de "Tarih yazdınız" diyerek bağırdı. Salondan çıkan taraftarlar adliye içinde bir süre slogan attı.

AZİZ YILDIRIM AYRILDI

Futbolda şike iddialarına ilişkin davada beraat eden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, İstanbul Adalet Sarayı'ndan ayrıldı.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan 500 kadar Fenerbahçeli taraftar, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Kulübü lehine sloganlar attı. Futbolda şike iddialarına ilişkin davada beraat kararının açıklanmasının ardından beraberindeki yöneticilerle birlikte İstanbul Adalet Sarayı'ndan ayrılan Aziz Yıldırım, adliye önünde beklenen taraftarları da selamladı.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

FUTBOLDA şike iddialarına ilişkin davada beraat eden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 15 Ekim Perşembe günü basın toplantısı düzenleyecek.


Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, 15 Ekim Perşembe günü saat 13:00'da bir basın toplantısı düzenleyecektir. Basın toplantısı, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde bulunan 1907 Tribünü'nde gerçekleşecektir" ifadesi kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı