SÖZDE İSLAM BEKÇİLERİ ÖZÜRLÜ KADINI PARÇALAYIP  YAKTILAR

SÖZDE İSLAM BEKÇİLERİ ÖZÜRLÜ KADINI PARÇALAYIP YAKTILAR

Aşırı dincilik vahşeti bitmek bilmiyor. Din duygularını istismar ederek insanların kanlı organizasyonlara ne kadar kolay alet edilebileceği, suçlu olup olmadığı kesin kanıtlanmadan, bir anda cinayet işlenebileceğinin bir kanıtı daha ortaya çıktı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, cami önünde Kur'an-ı Kerim'i yaktığı iddia edilen bir kadın, buradaki kalabalık tarafından linç edildi. Daha sonra kalabalık tarafından bir çatıdan atılan kadın üzerine benzin dökülüp yakıldı.

SÖZDE İSLAM BEKÇİLERİ

Kana susamış "sözde İslam Dini bekçileri," zihinsel engelli olduğu söylenen genç kadını hiç bir kanıt ve delil aramaya gerek görmeden vahşice katledip parçaladıktan sonra yaktılar. Cumhuriyetin ilk yıllarında İzmir'in Menemen İlçesinde gerçekleşen "Kubilay" vakasını andıran olayın ayrıntıları şöyle 

POLİSLER KILINI KIPIRDATMAMIŞ

Afganistan Özgürlük Radyosu'nun haberine göre, Kabil'in en büyük camilerinden Şahi Doh Şamşira Cami önünde Kur'an-ı Kerim'i yaktığı iddia edilen zihinsel engelli olduğu belirtilen 27 yaşındaki Fehunde isimli kadın, buradaki kalabalık tarafından linç edildi. Kalabalık daha sonra kadını bir çatıya çıkarıp aşağı attı. Sık sık tekbir getiren kalabalık, artık kımıldamayan kadının üzerine benzin döküp yaktı.

BAKANLIK SÖZCÜSÜ "TALİHSİZLİK" OLARAK NİTELEDİ

Kalabalık son olarak yakılan kadından geriye kalanları Kabil Nehri'ne attı.
Linç sırasında kalabalığa müdahale etmeyen polis, olaydan sonra dört kişiyi gözaltına aldı.
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sedik Sedikki, "talihsiz" olarak nitelediği olaya seyirci kalan polisler için de soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İŞTE VAHŞETİN GÖRÜNTÜLERİ

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı