Sözcü Gazetesi TV mi oluyor

Sözcü Gazetesi TV mi oluyor

Sözcü Grubu’nun yılbaşı gecesi yayın hayatına ara veren tvem’i satın alacağı iddia edildi.

Gazeteciler.com’un haberine göre kanalın Sözcü Grubu’na satılması gündemde.

HALUK ŞAHİN "DÜNDAR EKRANA DÖNECEK" DEMİŞTİ

"Medya büyük bir kriz geçiriyor. Güvenilecek yeni haber kaynaklarına ihtiyaç var" diyen Haluk Şahin, son röportajında Arena programını birlikte yaptığı Uğur Dündar'ın ekranlara dönüş sinyalini vermişti:

"Uğur Dündar ve ben en uzun süreler ekranlara çıkan insanlarız. Uğur Dündar 1972 Münih Olimpiyatları'nda başladı, ben 74'te başladım. Şimdi belki yine birlikte çalışacağız. Türk medyasının çok ciddi bir kriz geçirdiği bu dönemde, halkın gerçekleri öğrenme hakkını, talebini yerine getirecek bir kanal düşünüyoruz...

Türkiye önümüzdeki 2.5 yıl içinde dört büyük olaydan geçecek. Böyle bir dönemde benim felsefenin ovalarında, edebiyatın bağlarında dolaşacak halim yok. Televizyona dönmek zorundaydım. Bunu iş olarak kabul etmem ama görev olarak kabul ederim."

SÖZCÜ GENEL YAYIN YÖNETMENİ DE DOĞRULAMIŞTI

Sözcü Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, Medyaradar'a verdiği röportajda Alev Gürsoy Cimin'in "Bu kadar cesur gazetecilik dedik, sansürsüz bir sözcü dedik. E o halde birde televizyon eklense buna..." şeklindeki sözlerine şöyle yanıt vermişti :

"Projelerimiz var ama sırayla kademe kademe. İlk önce gazete; bizim işimiz gazetecilik. 1 ay sonra Almanya'da yayına başlıyoruz. Gazetemiz Almanya'da da dağıtılacak. Ardından matbaalar. Adana'daki matbaamızla ilgileniyoruz. İnternet sitemizi de kurduk. Tabii ki televizyon düşüncemiz var. Düşünce dediğime bakmayın çünkü düşüncede kalmayacak. Çok yakında. "