SOYUNUP AKP'Yİ PROTESTO ETTİLER

SOYUNUP AKP'Yİ PROTESTO ETTİLER

Erzurum'da Konutzedelerin İsyanı

ERZURUM'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 2 bin konutluk site projesinden daire alan ailelerin eylem düzenledi. Belden yukarı soyunup yarım kalan inşaatın üstüne çıkan konutzedeler ateş yaktı.

AKP SEÇİMDEN SONRA İNŞAATI DURDURDU

Merkez Palandöken İlçesi'ndeki Yenişehir semtinde, Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2012 yılında imar iskan evleri yıkıldı. İhaleyi alan işadamı Ahmet Metin Karadayı'nın şirketi Karadayı Grup, geçen yıl 240 milyon liraya mal olacak 2 bin konutluk 'New City Projesi'nin temelini attı. 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olan AK Partili Mehmet Sekmen, inşaatı ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle durdurdu.

ÜZERLERİNDEKİLERİNİ ÇIKARIP PROTESTO ETTİLER

Aylardan bu yana eylemlerini sürdüren konutzedeler, bugün saat 11.00'de Palandöken İlçesi'nde yarım kalan konutların önünde toplandı. Ardalarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 kişiden oluşan gruptan bazıları belden yukarısını soyunup yüzlerine maske takarak binalara çıktı. 'Sekmen'in işgaline karşıyız' yazılı pankart açan konutzereler 12 katlı binanın üst katında ateş yaktı. Polisin geniş önlem aldığı eylemde, göstericiler daha sonra kent merkezine yürümek istedi. Polis buna izin vermek istemeyince barikat kurdu. Göstericiler barikatları aşarak Atatürk'ün anıtının bulunduğu havuzbaşına geldi. Eylemciler yaklaşık 2 saat süren gösterinin ardından evlerine dağıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı