SOYKIRIM KARARI VEREN ALMANYA BÖYLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

SOYKIRIM KARARI VEREN ALMANYA BÖYLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Tasarının onaylanması Türkiye'de büyük tepkiye ve protestolara neden olmasına karşın iki ülke arasında ticari ilişkileri etkilemesi beklenmiyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, ROKETSAN ve MBDA Almanya firmaları, 70 mm Lazer Güdümlü Füze CİRİT’in TIGER UHT helikopterlerine entegrasyonuna yönelik iş birliklerini genişletmek üzere bir İş Birliği Anlaşması imzaladı.

Firmaların izlenecek yol haritası ve sorumluluk paylaşımı konularında anlaşmaya vardığı belirtildi. İmza törenine Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkilileri de katıldı.

Bilindiği gibi Türkiye’nin en büyük ticaret ortaklarından biri de Almanya. 2015 yılında Türkiye 13 milyar 427 milyon dolar ile en fazla ihracatı Almanya'ya yaptı.

Almanya'yı 10 milyar 568 milyon dolar ile İngiltere, 6 milyar 890 milyon dolarla İtalya izledi.

ÖRME GİYİM EŞYASI, MAKİNELER…

Almanya 2014 yılında da Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeydi. 2014 yılında Türkiye Almanya'ya 14.8 milyar dolarlık ihracat yapmıştı. Almanya’ya ihracatta ilk iki sırayı örme giyim eşyaları ve motorlu kara taşıtları alıyor.

Turizm’de de Almaya Türkiye için çok önemli. Geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 21.46'lık düşüşe karşın Almanya’dan Türkiye’ye yılın ilk 4 ayında 730 bin 16 ziyaretçi geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı