Sosyal medya devine büyük şok

Sosyal medya devine büyük şok

Küresel sosyal paylaşım sitesi Facebook'un hisseleri, ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC) şirket verilerinin kötü amaçlı kullanıldığına yönelik soruşturma başlattığı iddiasının ardından, bugün de yaklaşık yüzde 6 değer kaybetti.

Merkezi Londra'da bulunan Cambridge Analytica adlı veri analiz  şirketinin yaklaşık 50 milyon Facebook hesabından veri topladığı ve bu verileri  ABD seçimleri ve Brexit referandumunu etkilemek için kullandığı iddiasının  ardından, bugün Amerikalı regülatör FTC'nin bu konuda soruşturma başlattığı iddia  edildi.

İddianın ardından, Facebook'un hisse başına değeri, dünü 172,56  dolardan kapamasının ardından bugün TSİ 18.50'de 161,98 dolara kadar düşerek  yüzde 6,1 değer kaybetti. Firmanın hisseleri dünü yüzde 6,8 düşüşle tamamlarken, son iki gündeki  kaybı söz konusu saatte yüzde 12,5 oldu.

Cuma günü 537 milyar dolar olan şirketin piyasa değeri söz konusu  saatte 471 dolara kadar gerilerken, şirketin piyasa değerindeki kayıp 66 milyar  dolara kadar ulaştı. Facebook'un kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'in cuma  günü 74,5 milyar dolar olan kişisel serveti de bugün 65,5 milyar dolara kadar  geriledi. Dün Forbes'un "Gerçek Zamanlı Dünyanın Milyarderleri Listesinde"  5'inci sıradan 7'nci sıraya gerileyen Zuckerberg, dün ve bugün servetinde 9  milyar dolar kayıp yaşadı.

DÜN DE BÜYÜK KAYIP YAŞADI

Facebook dün 50 milyon hesaptan veri toplandığı iddiasının ardından şirketin hisseleri Temmuz 2012'den bu yana en sert günlük düşüşünü göstermişti.

İlgili Haberler