Soner Yalçın bundan sonra ne yapacağını açıkladı

Soner Yalçın bundan sonra ne yapacağını açıkladı

Tahliye olan Soner Yalçın gazeteciliğe devam edeceğini söyledi 
‘Acı çekenin yanındayız’ 


CHP lideri Kılıçdaroğlu da gazeteci Yalçın’ı arayarak tahliyesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 


Tutuklu yargılandığı Odatv davasında, önceki akşam tahliye edilen gazeteci-yazar Soner Yalçın, “Kim acı çekiyorsa, biz acı çekenin yanında olacağız” dedi. Yalçın, gazeteciliğe devam edeceğini, hayatında değişen bir şey olmadığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gazeteci Soner Yalçın’ı arayarak tahliyesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği tahliye kararının ardından 1 yıl 10 ay tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden çıkan Soner Yalçın, tahliye edildikten sonra Beyoğlu Asmalı Mescit’deki bir restoranda, aile yakınları ve meslektaşlarıyla bir araya geldi. 

Soner Yalçın, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ile 100’ü aşkın arkadaşıyla yemek yedi, sohbet etti. Yemek sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, dostlarıyla sohbet ettiğini belirterek şunları söyledi: “Bizi içeri atanlar kalemimizi eğeceğimizi, kalemimizi kıracağımızı düşünebilirler. 26 yıllık gazeteciyim. Bundan sonra da gazeteciliğe devam edeceğim. Hayatımın sonuna kadar gazetecilik yapmaya ve kitap yazmaya devam edeceğim. Hayatımda değişen bir şey yok. Gerçek ne ise, hakikat ne ise biz orada olacağız. Kim acı çekiyorsa, biz acı çekenin yanında olacağız. Gerçeği sadece halk ister. Dün nasıl halkın yanında gazetecilik yapıyorsam, aynı şekilde devam edeceğim. Hayatımda değişen bir şey yok.” 

CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, Yalçın’ı telefonla arayan Kılıçdaroğlu’nun, hukuk devletinde izah edilemeyecek 682 günlük özgürlük kısıtlamasının sona ermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydettiği belirtildi: 

“Gazeteci yazar Soner Yalçın geçmişte, ara dönemlerde, kara dönemlerde bedel ödemeyi göze alan meslektaşları gibi bedel ödemeyi göze alan bir gazeteci. Bedel ödemeyi göze aldı, başı dik, kendisini yargılayanları, yargılatanları yargıladı. Silivri Toplama Kampı’nda bedel öderken eğilip bükülmedi. Ayrıca mesleğinin gereğini yaptı, eser verdi ve çıktı. İçeri girerken de başı dikti, şimdi de dik. Kendisini kutladım, başta Aren olmak üzere ailesine, yakınlarına, meslektaşlarına selamlarımı söyledim.”