Son Dakika ;Uçağın Enkazına Ulaşıldı !

Son Dakika ;Uçağın Enkazına Ulaşıldı !

'F-16 ile irtibat kesildi'

UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI


Osmaniye yakinlarinda Amanos Daglari'nda kaybolan F-16 savas ucaginin enkazina ulasildi. Pilotlari arama calismalari ise suruyor

GENELKURMAY Başkanlığı, Osmaniye'deki Amanoslar'da F-16 savaş uçağı ile bağlantının kesildiğini açıkladı. Uçak pilotunun "Atlıyorum" mesajı verdiği belirtildi.

İbrahim EMÜL-Murat KİBRİTOĞLU-Fatih KARAÇALI-Ufuk AKTUĞ-Mehmet EZER/ OSMANİYE-HATAY
 
 
 Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına göre, Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait bir adet F-16/C uçağının bugün saat 14.15'te Osmaniye civarında Amanoslar Bölgesindeki görev uçuşu yaparken uçağın pilotunun "Atlıyorum!" mesajını ilettikten sonra bağlantının kesildiğini bildirdi. Açıklamada, "Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sürdürülmektedir" denildi.
 
ARAMA KURTARMA EKİPLERİ AMANOSLARA SEVK EDİLDİ
 
Osmaniye yakınlarında Amanos dağlarında F-16 savaş uçağının kaybolduğu bilgisi üzerine Osmaniye, Gaziantep'in Nurdağı ile Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol ilçeleri ve Adana'da alarm verildi. Jandarma, sivil savunma, itfaiye ve ulusal medikal arama kurtarma ekipleri çeşitli güzergahlardan Amanoslar'a sevk edildi. 
 
Askeri yetkiler, pilotun "Atlıyorum" mesajı verdiği anda F-16 savaş uçağının Gaziantep'in Nurdağı İlçesi semalarında olduğunu, aramaların Osmaniye, Kilis, İskenderun hattı üzerinde başlatıldığını belirtti. Bir başka askeri kaynak ise, İskenderun'un doğusunda Amanosların eteğindeki radar üssü yakınlarında düştüğünün tahmin edildiğini söyledi.
 
 
'YARPUZ BÖLGESİNDE DÜŞTÜ'
 
F-16 savaş uçağının, Osmaniye kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Yarpuz Yaylası bölgesine düştüğü üzerinde durulmaya başlandı. 
 
İzinli olduğu için kentte bulunmayan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, uçağın Amanoslar'da düştüğü bilgisi üzerine Vali Vekili Ali Çağlar ile koordinasyon halinde arama ve kurtarma çalışmaları başlatıldığını söyledi. Vali Cerrah, saat 16.00 sıralarında yaptığı açıklamada, "Uçağın Yarpuz bölgesine düştüğü bilgisini aldık. Ekiplerimizi sevk ettik, henüz enkaza ulaşılamadı" dedi.
 
Yarpuz Yaylası yakınındaki köylerde oturanlar, büyük bir patlama sesi duyduklarını söyledi. Bu ifadelerin de ardından uçağın düştüğünde infilak ettiği üzerinde duruluyor.
 
GAZİANTEP'TE DE ARAMA
 
Yarpuz Yaylası'na yakın bir bölge olan Gaziantep'in İslahiye İlçesi sınırlarındaki Huzurlu Yaylası bölgesinde de arama çalışmaları yürütülüyor. Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki birliklerinden çıkan askeri timlerin Huzurlu Yaylası çevresinde arama çalışması başlattığı bildirildi. Arama çalışmalarının yoğun sis nedeniyle güçlükle yürütüldüğü de kaydedildi.