Son dakika...Ergenekon davasını dünya basını nasıl yansıttı

Son dakika...Ergenekon davasını dünya basını nasıl yansıttı

Türkiye'nin gündemini 2007 yılından bu yana belirleyen en önemli maddelerden biri olan Ergenekon Davası'nda karar günü dünya basınının da gündemi oldu.
 
Dış basının önde gelen gazeteleri, televizyonları ve haber ajansları, dün akşamdan itibaren bugün kararın açıklanacağını bildiren yayınlar yaptı.
 
Deutsche Welle, Reuters, Bloomberg gibi kurumlar davanın geçmişini detaylarıyla aktaran, Levent Kırca, Osman Can, Nedim Şener, Hüseyin Ersöz gibi isimlerle röportajlar içeren geniş haberler yayınladı.
Kararların açıklanmaya başladığı andan itibaren de hem ajanslar hem de BBC gibi televizyon kanalları Silivri'den canlı yayınlarla süreci dakika dakika aktarıyor.
 
İşte o yorumlardan bazıları...
 
AFP: Türkiye'de, mahkeme, aralarında eski bir genelkurmay başkanı da olan 275 kişinin, İslamcı kökenli hükümeti devirmek için plan yapma suçlamasıyla yargılandığı davada 21 kişiye beraat kararı verdi. Yüksek profilli bu dava Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın laik ve militarist rakipleriyle hesaplaşma sürecinde önemli bir sınav olarak görülüyor
.
REUTERS: Türkiye'de mahkeme hükümeti devirmekle suçlanan yaklaşık 300 zanlının cezalarını vermeye başladı. Mahkeme cezaları teker teker açıklıyor.
BBC: Türkiye'de mahkeme İslamcı kökenli hükümeti devirmekle suçlanan 21 kişiyi akladı. Beş yıldır devam eden "Ergenekon" davasında diğer 254 zanlı hakkındaki kararlar açıklanmaya devam ediyor. Zanlılar arasında eski bir genelkurmay başkanı ile subaylar, akademisyenler ve gazeteciler bulunuyor. 2008-2010 yılları arasında orduya komuta eden General İlker Başbuğ hakkındaki tüm suçlamaları reddetti.
 
EL CEZİRE: Türkiye'de mahkeme, 300'e yakın kişinin hükümeti devirmekle suçlandığı ve ülkedeki derin bölünmeleri ortaya seren davada, 21 kişiyi aklarken, bazı zanlılara 20 yıla yakın hapis cezaları verdi. Davanın görüldüğü Silivri'den bildiren El Cezire muhabiri Aylin Yazan, polisin binaya giden yolu kapattığını ve göstericilerin mahkemenin 10 kilometre uzağında beklemekte lduğunu belirtti.