Son Dakika: Ankara'da Polis Müdahelesi!

Son Dakika: Ankara'da Polis Müdahelesi!

Son Dakika: Ankara'da Polis Müdahelesi... Güncellenecek...

Ankara'da Polis Müdahelesi!

Ankara' da Kurtuluş kavşağından Kızılay' a yürümek isteyen gruplara Kolej meydanında polis müdahale etti. Kurtuluş parkının içerisine giren grup polise taş ile karşılık verdi. Gerginlik sürüyor.

Lice’de karakol yapılmasını protesto eden halka ateş açılması ve bir kişinin katledilmesi ile ilgili Ankara’da da yapılmak istenen eyleme polis saldırdı

 
Lice’de askerin, karakol yapımını protesto eden halka ateş açarak bir kişiyi katletmesi, 10 kişiyi ise yaralaması Ankara’da protesto edilmek istendi. BDP Gençlik Meclisi’nin çağrısıyla Kurtuluş Meydanı’nda bir araya gelenler Kızılay Meydanı’nda Ethem Sarısülük’ük vurulduğu noktaya yürümek istedi.
 
Polis, önlerini Kolej’e gelmeden kestiği kitleye dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Lice’deki saldırıyı protesto eden grup ise oturma eylemine başladı. Oturma eylemi devam ettiği sırada TOMA’lardan tazyikli suyla ilk saldırı başladı.
 
Saldırıyla birlikte Kurtuluş Parkı’na çekilen grup, henüz yeniden yürümeye başlamadan bu defa da akreplerin gaz bombalı saldırısına uğradı. Atılan çok sayıda gaz bombası nedeniyle park bir anda gaz bulutu altında kaldı.
 
Polis saldırısı TOMA ve akreplerle de sınırlı kalmadı. Gaz bombalarından etkilenerek parkın içine giren ve nefes almaya çalışan insanlara bu defa da çevik kuvvet polisleri saldırdı. Üç farklı noktadan parka giren polisler, eylemcileri uzun süre kovaladı. Görgü tanıkları polisin yakaladığı insanları darp ederek gözaltına aldığını aktardı.