Son Dakika; Ak Parti Genel Merkezin de Patlama !

Son Dakika; Ak Parti Genel Merkezin de Patlama !

AK Parti Genel Merkezi önünde patlama

AK Parti Genel Merkezi'ne roketatarlı saldırı
Söğütözü Semti'nde bulunan Ak Parti Genel Merkezi'ne saat 21.50 sıralarında roketatarlı saldırı düzenlendiği öğrenildi.

Ümit KOZAN- Tahsin GÜNER / ANKARA
19.03.2013 21:53
 
 Genel başkanlık makamının bulunduğu 8'inci kat ile 7'nci kat arasındaki bölüme isabet ettiği iddia edilen roketatar mermisinin derin bir çukur açtığı ve bu katlardaki bazı camların kırıldığı belirtildi. Olaydan kısa bir süre sonra bina çevresini kuşatan polis, güvenlik kordonu oluşturdu. Çevrede kuş uçurtmayan polis, binaya kimseyi yaklaştırmadı. Bazı üst düzey partililerin genel merkeze gelip bilgi aldıkları ifade edildi. Polis, roket mermisinin nereden atıldığını belirlemek için bölgede geniş kapsamlı araştırma yapıyor.
 
Öte yandan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yaptığı açıklamada patlamanın lav silahından çıkan mühimmatla gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi.

Ankara'da Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırılarla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler ile AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik basın toplantısı düzenledi.
 
Toplantıda ilk olarak konuşan İçişleri Bakanı Güler, AK Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırıda lav silahı kullanıldığını belirterek, "AK Parti Genel Merkezi'nin 7'nci katında bulunan toplantı salonunun dış cephesine saat 20.45 sıralarında lav silahıyla atılan bir patlayıcı isabet etmiş ve bu kattaki bazı camların kırılmasına neden olmuştur" dedi.
 
ADALET BAKANLIĞI'NA EL BOMBASI
Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırı da ise el bombası kullanıldığını ifade eden Bakan Güler, "Saat 21.00 sıralarında Adalet Bakanlığı'nın arka kısmındaki otoparka 2 adet el bombası atılmış olayda 1 vatandaşımız ayağından hafif yaralanmış ve tedavisinin sonucunda taburcu edilmiştir. Söz konusu patlamalarla ilgili olarak olayın vukuundan itibaren güvenlik birimlerimiz çok yönlü bir araştırmayı sürdürmektedirler" ifadelerini kullandı.
 
LAV SİLAHI BULUNDU
Teknik ve fiziki takipler sonucu lav silahının ateşleme bölümünün bulunduğunu kaydeden Bakan Güler, "Teknip takipler, fiziki takipler souncu şuanda 200 metre ötedeki bir parkın gerisinde bulunan ağaçlıklı bölümün içerisinden silahın ateşleme bölümleri, bir çanta ve bazı malzemeler bulunmuştur" şeklinde konuştu.
 
FAİL YADA FAİLLERİN BULUNMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Olayın fail yada faillerinin en kısa sürede yakalanacağını da dile getiren Bakan Güler, şunları söyledi:
"Olayın takibini güvenlik birimlerimiz sürdürmektedir. Fail veya failleri en kısa zamanda yakalayacağımızı ifade edebilirim. Tabi ki bir terör eylemi olarak da terörün hangi türü olursa olsun güvenlik güçleri Türkiye'nin neresinde olursa olsun operasyonlarını sürdüceklerdir. Bu konudaki kararlılığımızı da bu vesile ile ifade etmek istiyorum."

HÜSEYİN ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

Saldırılarla ilgili Hüseyin Çelik açıklama yapacak
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'ne ve Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırı ile ilgili açıklama yapcak.

AKP GENEL MERKEZİ

7. kat da ki toplantı salonu camlarına lav silahı ile ateş edilmiş. Ayrıca Adalet bakanlığı oto parkına 2 adet el bombası attılar. 2 kişi ayağından hafif yaralandı ve tedavi edilerek taburcu edildi, AKP nin 200 metre uzağında bir el çantası ve malzemeler bulunmuştur.
 
Hüseyin Çelik; Bu bir terör saldırısıdır. Ergenekoncu zihniyetin görevini başkaları üstlenmiştir. Failler en kısa zamanda yakalanacaktır. Camiamıza ve Adalet bakanlığına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Karanlıktan korkan gece sokağa çıkmaz. Biz en karanlık dönemelerde kurduğumuz partimiz bildiği yoldan devam edecektir.