SOMA'DA İŞÇİLER ÖLÜRKEN BAŞBAKAN

SOMA'DA İŞÇİLER ÖLÜRKEN BAŞBAKAN

Soma'da yaşanan maden faciası sırasında herkes canını dişine takmışken Erdoğan, ödül törenindeydi.

Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki Soma Holding’e ait olan kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Ölü, yaralı veya mahsur işçi sayısı ile ilgili 6,5 saat boyunca hiçbir resmi açıklama yapılmadı. 6,5 saat sonra AFAD yaptığı açıklamada, 17 işçinin öldüğünü 11 işçinin yaralandığını 200′ün üzerinde işçinin mahsur kaldığını açıkladı. Soma’da maden ocağındaki yangın sonrası madenin içinde mahsur kalan işçilerden bazıları sağ olarak çıkarılmaya başlandı.

Bu 6 saat içinde herkes resmi bir açıklama beklerken olay yerine Başbakan Erdoğan, Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen 19. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması’nın ödül törenindeydi.

Erdoğan, yaptığı konuşmada Soma’da maden ocağında çıkan yangınla ilgili, “Mahsur kalan işçilerimizin kurtarılması için de AFAD başta olmak üzere aynı şekilde kömür işletmelerini kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler ve gönlümüzü ferahlatacak haberler almayı ümit ediyoruz” dedi.

Ödül töreninde yaptığı konuşmada Soma’daki faciadan sadece 10 saniye süreyle bahseden Erdoğan, kamerayla pozlar verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı