SOMA'DA 1125 ÇEVİK KUVVET

SOMA'DA 1125 ÇEVİK KUVVET

Soma’da en çok polisler görev almış... Polise ek olarak 2 toma da var, bakın devletin Soma'ya yolladığı personel listesi...

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK), Soma'da 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili olarak bir bilgi notu yayınladı.

Soma’daki facianın yaşandığı andan itibaren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın başkanlığında kurulan kriz masasıyla faciaya ‘ivedilikle’ müdahalenin sağlandığı belintilen açıklamada en çok dikkat çeken ise çalışmalara katılan personel ve bu personelin kurumlara göre dağılımı oldu.

2 bin 743 personelin katıldığı çalışmalarda en fazla eleman görevlendiren bakanlık İçişleri Bakanlığı oldu. İşişleri Bakanlığı Soma’da bin 125 çevik kuvvet, 25 jandarma arama kurtarma personali görevilendirdi ve ayrıca Soma’ya 2 TOMA gönderdi. Diyanet 428 personelle ikinci sırada, sağlık bakanlığı ise 405 personel, 6 hava aracı, 28 UMKE aracı ve 62 ambulans ile İçişleri Bakanlığı ve Diyanet’in gerisinde kaldı.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 272 personel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 226 personel görevlendirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı