Soma Savcısı Bakın Kim Çıktı?

Soma Savcısı Bakın Kim Çıktı?

Soma’daki Savcıların En Kıdemlisi Eski AKP Yöneticisi!

Soma’da 4 Cumhuriyet Savcısı var. Bunların 3′ü, 3 Mayıs 2013′teki HSYK kararnamesiyle ilk kez savcılığa başladı. En kıdemlileri olan Ömer Türken, avukatken AKP Bilecik İl Başkanı olmaya çalıştı, olamayınca savcı oldu.

Soma Adliyesi’nin internet sitesine göre şu an Soma’da 4 Cumhuriyet Savcısı görev yapıyor: Yakup Taşkın, Gökhan Şahin, Adem Aktaş ve Ömer Türken.
Bu savcılardan üçü, Yakup Taşkın, Gökhan Şahin ve Adem Aktaş, 3 Mayıs 2013 tarihli HSYK kararnamesiyle atandı. 28651 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre bu savcıların üçü de göreve 8. derecenin 1. kademesinden başladı, yani ilk kez savcı olarak atandılar.

Bu üç isim bir yıllık savcılık deneyimine sahip. Dördüncü isim, Ömer Türken 4 Şubat 2012′de Soma’ya atandı ve savcılar arasındaki en deneyimli isim.

Bilecikhaber.com.tr adlı yerel haber sitesinde yer alan bir haber, daha önce 10 yıl avukatlık yapmış olan Ömer Türken’in, AKP Bilecik İl Başkanı olmak için ilk kongresinde yarışan iki isimden biri olduğunu, seçimi rakibi Ramazan Kurtulmuş’un kazandığını kaydediyor.

Türken, savcılığa geçmeden önce İstanbul Bilecikliler Derneği’nin başkanlığını yürütüyordu. 1966′dan beri yayın yapan yerel Bilecik gazetesi Yarın’da 1 Nisan 2014′te Cafer Elmas imzasıyla yayımlanan bir haberde, Türken, bu sıfatını siyasi çıkar için kullanmakla suçlanıyor. “Dernek Başkanlıklarını siyasi rant elde etmek için mi yapıyorsunuz?” başlıklı haberde Türken’le ilgili şu ifadeye yer veriliyor: “Dernek üyelerinin kendilerine yer ve çıkar sağlamak için dernek başkanlığı yaptıklarına şahit olurken, daha önceki İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı Avukat Ömer Türken, Bilecik Belediye Başkanlığı avukatlığı görevine gelirken, şimdiki Başkan İbrahim Yılmam’ın da AK Parti’den Belediye Başkanlığı aday adaylığının ardından Bilecik Belediyesi’ne Meclis üyesi olabilmek için Ankaralı arkadaşı Fevzi Bubilik ile birlikte hem Başkan Selim Yağcı’ya hem de İl Başkanı Kurtulmuş’a baskı kurdukları iddiası gündeme düştü.”

sol haber

Kaynak:Haber Kaynağı