SOMA PROTESTOCULARINA SOPALI SALDIRI!

SOMA PROTESTOCULARINA SOPALI SALDIRI!

Adana'da akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden organize olan bir grup Atatürk Parkı'ndaki toplandı.ellerinde sopalar olan 5 kişi, bir protestocuyu kovalamaya başladı.

Adana'da akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden organize olan bir grup Atatürk Parkı'ndaki toplandı.
Atatürk Caddesi'nden Uğur Mumcu Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis izin vermeyince arbede çıktı. Polis ekipleri gaz bombaları ile müdahale ettiği grubu, Ziyapaşa Bulvarı'na kadar kovaladı. Grup müdahale sonrası dağılırken tekrar bir araya gelen bir grup Atatürk Caddesi üzerinde yola barikat kurdu. Kurulan barikat yoldan temizlenirken, gruba tazyikli suyla müdahale edildi. Bu sırada ellerinde sopalar olan 5 kişi, bir protestocuyu kovalamaya başladı. Eli sopalı kişiler ile bazı protestocular tartışırken kısa sürede müdahale eden polis, grupları ayırdı. Sopalarla saldıranların polis tarafından göz altına alınmadığını söyleyen protestocular tepki gösterdi.

YÜZÜNE PLASTİK MERMİ GELDİ

Atatürk Parkı'ndaki müdahale sırasında gözünün alt tarafına plastik mermi isabet eden 16 yaşındaki Deniz Yentür arkadaşları tarafından Özel Adana Hastanesi'ne kaldırıldı. CHP Adana Milletvekili Turgay Develi de hastaneye gelerek genç kızın durumu hakkında bilgi aldı. Hastane çıkışında yaralı genç kızın babası Ümit Yentür'le basın mensuplarına açıklama yapan Develi, polisin müdahalesinin orantısız olduğunu belirterek, "Sert müdahalenin hiçbir anlamı yok. Bir gün önce Soma kayıplarımızla ilgili gençlerimiz parkta oturdular, kayıplarını andılar, protestolarını dile getirip dağıldılar. Bugün polisin orantısız bir şekilde sert bir şekilde bombalarla, TOMA'larla müdahale etmesi son derece yersiz. Emniyet güçlerimize, sayın Valimize biraz daha duyarlı olmasını diliyoruz. Buradan kendilerini uyarıyorum. Adanalılar barışçıl insanlardır. Geçmişte yaşandığı gibi dün yaşandığı gibi polis kuvvetlerine karşı, kamu malına karşı girişimde talanda bulunmuyorlar. Elbette Soma'da yaşanan facianın vicdan muhasebesini yaparak duyarlıklarını ortaya koyuyorlar. İnsanların bu duyarlılıklarına ortaya koymalarına gerekli saygının gösterilmesini umuyorum" diye konuştu.

Baba Ümit Yentür ise durumla ilgili şikayette bulunacaklarını söylerken, "Burada polisin bu şekilde müdahalesine anlam veremiyoruz. Neden nişan alıp plastik mermiyle ateş edebiliyor. Kötü bir şey yapmıyor ki insanlarımız. Onlar da Soma'da ki kayıplarımız için kendi tepkisi gösteriyor. Biz burada çevik kuvvetin polislerin bu kadar orantısız güç kullanmasına anlam veremiyoruz" dedi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER