SOMA MADENCİLERİ ERMENEK'E YÜRÜYOR

SOMA MADENCİLERİ ERMENEK'E YÜRÜYOR

İşçilerin ilk durak olarak önce kazanın yaşandığı Karaman'daki maden ocağına gideceği, ailelerle ve madencilerle görüştükten sonra Ankara'ya doğru yola çıkacağı öğrenildi.

Maaşlarını alamamaları nedeniyle Soma Cengiz Topel Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 Eynez Maden Ocağı işçisi, Ankara'ya gitme kararı aldı.

KAZA OLDUĞUNDA NE VAAT VERMİŞLERDİ

Yürüyerek Soma'dan çıkan işçiler Kırkağaç'a geldi. Çevre ilçelerden gelen madencilerle birlikte işçilerin sayısı bin kişiye ulaştı. Madencilere burada kumanya dağıtımı yapıldı. İşçilerden Serkan Köse, "Sesimizi duyurmak için Ankara'ya gidiyoruz. Çok sözler ve vaatler verildi. Vaatler yerine getirilmedi. Soma'yı kazayla değil, yürüyüşle dile getirmek istiyoruz. Buradan Ankara'ya seslenmek istiyoruz. Kazanın olduğu günlerde verdikleri vaatleri yerine getirmelerini bekliyoruz" dedi. 

YÜRÜŞÜMÜZÜ SÜRDÜRECEĞİZ

Karaman'da bugün madende yaşanan kazayı hatırlatan Köse, "Alınması gereken dersler alınmamış o ortaya çıktı. Oradaki ailelere sabır diliyoruz. Amacımıza ulaşıncaya kadar yürüyüşümüze devam edeceğiz" diye konuştu. 

Ege Bölgesi Maden İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Bülbül, "Maden faciasından sonra bugüne kadar sıcak parayla Soma işçisi bugüne kadar uyutuldu. Bu yürüyüşün amacı evimize ekmek götürmek" açıklamasını yaptı. 

CHP'Lİ VEKİLDEN 'HAZIRLIKSIZSINIZ' UYARISI 

İşçilerle görüşmek için Kırkağaç'a gelen CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel ve Sakine Öz, madencilerle görüştü. Meclisin kapalı olduğunu vurgulayan Özel, madencileri plansız yola çıktıkları konusunda uyardı. Hazırlık yaptıktan sonra yola çıkmaları konusunda madencilere tavsiyede bulunan Özel, her zaman yanlarında olduklarını işçilere söyledi. 

İLK DURAK KARAMAN

İşçilerden ikna olmayıp yürüyüşe devam eden 130 madenci, otobüslere binecekleri Kırkağaç Bakır Mahallesi'ne doğru tekrar yürüyüşe geçti. Maden- İş Sendikası'nın işçilere 3 otobüs gönderdiği öğrenildi. İşçilerin ilk durak olarak önce kazanın yaşandığı Karaman'daki maden ocağına gideceği, ailelerle ve madencilerle görüştükten sonra Ankara'ya doğru yola çıkacağı öğrenildi. 

CHP MİLLETVEKİLİ MADENCİLERE SESLENDİ

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı