SOMA FACİASIN DA GECE YARISI FLAŞ GELİŞME

SOMA FACİASIN DA GECE YARISI FLAŞ GELİŞME

Soma'da meydana gelen maden faciasında gecenin ilerleyen saatlerinde, yer altından beklenen umutların 6 'sı daha söndü.

MADEN OCAĞINDAN 6 İŞÇİNİN DAHA CENAZELERİ ÇIKARILDI

Soma'da meydana gelen maden faciasında gecenin ilerleyen saatlerinde, yer altından beklenen umutların 6 'sı daha söndü. Yakınlarının akibetini bilmeden bekleşenlerin feryatları ortalığı inletti. 6 madencinin daha cansız bedeni maden karanlığından, geceye çıkarıldı. Henüz yakınlarının akibetini bilmeyenler ise acılı isyanlarını haykırmaya devam ediyorlar. Soma'da kayıp yakınlarının vahim iddiası bu gün en çok konuşulan konular arasındaydı. iddiaya göre Soma Aş yetkililerinin ev ev dolaşıp kayıp yakınlarına belge imzalatmaya çalıştığı konuşuluyor. Öte yandan Bakan Yıldız'ın 302 ile kapatırız sözleri büyük bir tepkiye neden oldu. Madencilerin yakınları "neyi kapatmaya çalışıyorlar, üzerilerine külllü su sıkıp ölülerimizi mi " şeklinde feryat ettiler.

'KAĞIT İMZALATMAYA ÇALIŞTILAR' İDDİASI

Bir diğer kayıp madenci 23 yaşındaki Süleyman Kandemir'in ailesinin de gergin bekleyişi sürüyor. Süleyman Kandemir'in bir yıl önce evlendiği Özge Kandemir'in 5 aylık hamile olduğunu anlatan gözü yaşlı anne Cemile Kandemir, torununun babasız büyüyeceğini söyledi. Oğlunun bir an önce bulunmasını isteyen anne Kandemir, gözyaşlarının hiçbir zaman dinmeyeceğini dile getirdi.
Madende ölen maden işçilerinden 28 yaşındaki Kader Yıldırım'ın babası Nevzat Yıldırım, maden ocağı yetkililerinin evlerine geldiğini ve kendilerine bir kağıt imzalatmaya çalıştıklarını anlattı. Kağıdı imzalamadıklarını söyleyen Nevzat Yıldırım, "Burada ihmal var. Biri kız biri erkek iki çocuğu vardı. Şirket tarafından elamanlar geliyor. Maaşınız yatacak diye imza istiyor. Maaş zaten yatacak. Onun için imza almaya gerek yok ki. Biz bu imzayı atmadık. Bundan tedirginiz" dedi.

MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral ile MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün aileleri ziyaret edip, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. MHP'li Vekil Oral, ailelere attıkları imzalarda çok dikkatli olunmaları uyarısı yaptı.

 

SOMA FACİASIN DA GECE YARISI FLAŞ GELİŞME

Kaynak:Haber Kaynağı