SOMA FACİASI ŞİRKETİNDEN FLAŞ AÇIKLAMA

SOMA FACİASI ŞİRKETİNDEN FLAŞ AÇIKLAMA

Soma'da 245 Şehit, Yüzden Fazla Madencinin akibeti bilinmiyor.

BAKANLARA TEPKİManisa'nın Soma İlçesi'nde, işçilerin öldüğü madende incelemede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, ocak ağzında bekleyen, madencilerin yakınları ve vatandaşlar yuhalayarak protesto etti. 

O MADEN ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Manisa'nın Soma ilçesinde facianın yaşandığı madeni işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. adına yazılı açıklama yapıldı. Şirket adına yapılan yazılı açıklamada bugün itibariyle 238 çalışanlarını kaybettikleri belirtildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: 'Ani kurtarma müdahalesi sayesinde 450’ye yakın çalışanımız kurtarılmış, içlerinden 80 çalışanımızın tedavileri Soma, Manisa, İzmir ve Balıkesir’deki hastanelerde sürmektedir. Yangının nasıl gerçekleştiğine dair inceleme ve araştırmalar devam etmektedir. Madende çıkan yangının sebebi henüz tespit edilememiştir. Maden ocağında öncelikle bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın ortaya çıkmıştır. Ardından hızla artan karbonmonoksit gazı ne yazık ki kayıpların yaşanmasına sebep olmuştur. Yangının gerçekleştiği andan itibaren dile getirilen asılsız iddialar hakkında açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. bünyesinde çalışan tüm işçilerimizin sigortalı olduğunu, hiçbir şekilde kayıt dışı veya yasada öngörülen yaş sınırının altında çalışanımız bulunmadığını, tüm çalışanlarımızın bordromuzda ve gerçek ücretleriyle istihdam edildiğini, tamamının sendikalı olduğunu devam eden iddialara karşın altını çizerek belirtmek isteriz. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’de taşeron çalışma sistemi uygulanmamaktadır. Yangının sebebi henüz belirlenememişken; spekülatif olarak yangına sebebiyet verdiği iddia edilen trafoyla birlikte, tüm malzeme ve ekipmanlar teknik olarak en üst düzeydedir.

Maden ocağımız her 6 ayda bir düzenli olarak devletin ilgili kurum ve kuruluşları tarafından denetlenmektedir. Son denetim mart ayında gerçekleşmiş olup, usule aykırı bir durum tespit edilmemiştir. Geçmiş dönemlere ait herhangi bir kapatılma cezası alınmamış, ciddi bir kaza yaşanmamıştır. Türkiye’nin dört bir yanında toplam 7500 kişiye istihdam sağlayan Soma Kömür İşletmeleri olarak yaşadığımız bu elim yangın sonucu üzüntülerimizi bir kez daha dile getirmek isteriz.

Çalışanlarımızdan her biri ailemizin bir parçasıdır. Her bir kayıpla ailemizden bir can kopmuştur. Bir kez daha vefat eden çalışanlarımıza Allah’tan rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı, sabır, yaralılarımıza acil şifalar dilerken çalışanlarımızın ve ailelerinin, maddi ve manevi yanında olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz. Milletimizin başı sağ olsun.'

BAKANLARA TEPKİ

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, işçilerin öldüğü madende incelemede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, ocak ağzında bekleyen, madencilerin yakınları ve vatandaşlar tepki gösterdi. Çalışmaların yavaş ilerlediğini eleştirilerine Bakan Taner Yıldız, kurtarma çalışmalarına katılanların yaşamlarının riske girmemesi için içeride kontrollü bir çalışmanın yürütüldüğü cevabını verdi.

KURTULAN İŞÇİ OLAYI BÖYLE ANLATTI

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı