SOMA DERS OLMADI "İŞÇİ KIYIMI" SÜRÜYOR

SOMA DERS OLMADI "İŞÇİ KIYIMI" SÜRÜYOR

Soma'nın ardından ismini bile duymadığımız 141 işçi hayatını kaybetti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporuna göre, Haziran ayında 141 işçi yaşamını yitirdi.

İşçi ölümlerinin en çok yaşandığı şehirler ise Şırnak, İstanbul, Bursa ve Kahramanmaraş'ta oldu.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, basın ve meslek örgütlerinden derlediği veriler ışığında hazırladığı Haziran ayı raporunu açıkladı. Rapor'da Haziran ayında en az 141 işçinin öldüğü belirtildi.

Türkiye'nin ekonomisinin lokomotifi olan inşaatlarda "işçi kıyımının" sürdüğü kaydedilen raporda "Coğrafyamızın her hücresinde kent dokusunu ve ekolojik yaşamı gözetmeyen hızlı betonlaşma sonucu yarısı düşme nedenli olmak üzere 37 inşaat işçisi can verdi" denildi.

Raporda, yazın gelmesiyle güvencesiz tarım işçilerinin yollara düştüğü belirtilerek, 14'ü küçük çiftçi olmak üzere 29 tarım işçisinin hayatını kaybettiği bildirildi.16 taşıma işçisinin yaşamını yitirdiği de vurgulanan raporda, "Her gün yeni açmazlara yol açan ulaşım politikalarıyla, kuralsız çalıştırmanın egemen olmasıyla 16 taşımacılık işçisi can verdi" denildi. Raporda ayrıca bu ay içerisinde 10 maden işçisinin yaşamını yitirdiği de kaydedildi. İşçi ölümlerinin en çok yaşandığı şehirler ise Şırnak, İstanbul, Bursa ve Kahramanmaraş'ta oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı