SOMA A.Ş VELİAHDI ADLİYEDE

SOMA A.Ş VELİAHDI ADLİYEDE

Yürütülen soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 10 şüpheliden 5'i tutuklandı. Can Gürkan adliyeye sevki sırasında bakın ne dedi...!

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan, Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'ın oğlu ve Soma Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, adliyeye getirildi. Can Gürkan, "Zamanı gelince konuşacağız" dedi.

SOMA maden ocağı faciası ile ilgili yürütülen soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 10 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Facia ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüpheliden 10'u tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bunlar arasında bulunan İşletme Müdürü Akın Çelik, maden mühendisleri; Yalçın Erdoğan ve Ertan Ersoy ile vardiya amirleri Yasin Kurnaz ve Amiri Hilmi Kazık tutuklandı. 15 şüpheli, 'Denetimli serbestlik' koşulu ile serbest bırakıldı. Jandarmadaki sorgusu devam 5 şüphelinin bu sabah sabah savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.

Gece boyu adliyede bulunan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, mahkemeye sevk edilenlerin Soma Adliyesi önünde bekleyen yakınlarına sık sık bilgi verdi. Yakınları, duruşmaları takip ederek kendilerine bilgi veren Özel'e teşekkür etti.

Can Gürkan'ın hakkındaki gözaltı kararını bu sabah öğrendiği ve jandarmaya teslim olduğu öğrenildi. Bu arada Soma Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı