Sol Cephe Toplantısı Başladı

Sol Cephe Toplantısı Başladı

Sol Cephe kuruluş toplantısı başladı.

SOL CEPHE TOPLANTISI BAŞLADI


Sol Cephe kuruluş toplantısı başladı. Ankara'da gerçekleştirilen toplantıda yaklaşık 2000 kişi bir araya geldi. Sol haber Portal'ın Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre merkezinden aktardığı bilgiler şu şekilde.

Güncelleme 11:08

Sol Cephe’nin çağrıcılarından Bilsay Kuruç konuşuyor:

“Taksim Meydanı’nda başlayan halk hareketi başka ülkelerde yaşanan hareketlere benzemiyor. Toplumun yaratıcı güçlerinin büyük bir dayanışmayla ülkenin geleceğine sahip çıkacağını gösteriyor. Burada, birilerinin sonunun geleceğine dair işaretler bulunuyor. Shakespeare Macbeth’in sonunda bir ormanı insanlarıyla beraber yürütür. Adeta bir kahin gibi Shakespeare o ormanı Taksim’e getirmiştir, ve Macbeth bunun kendi sonunun habercisi olduğunu herkesten iyi bilir. Bizim Macbeth de bunu herkesten iyi bilmektedir. Sonu gelmiştir ancak o son yeni bir başlangıcın da habercisi olmalıdır. Sol Cephe bu başlangıcı yapabilmelidir.”

Güncelleme: 11:02

Divan heyetinden Ali Rıza Aydın tutuklu sosyalist gazeteci Merdan Yanardağ'ın Sol Cephe kuruluş toplantısına el yazısıyla gönderdiği mesajı okudu. Yanardağ'ın mesajı şu şekilde:

Sevgili, yol arkadaşlarım çağrıcıları arasında bulunmaktan onur duyduğum değerli Sol Cephe katılımcıları,

Sizi AKP diktatörlüğünün gerici, faşizan zindanlarından yüreğimin tüm sıcaklığıyla selamlıyorum.

Solun liberalizmle lekenlendiği, yurtseverliğin milliyetçilikle kirletildiği bir ortamda ülkenin ve toplumun önüne devrimci bir seçenek koymak yaşamsal bir önem taşıyor...

İnsanlığın ilerici birikimini içererek aşacak, Cumhuriyet’in kazanımlarını savunarak geleceğe onu yeni bir cumhuriyete taşıyacak, yurtseverliğin ve emperyalizme karşı mücadeleyi kimliğinin bir parçası yapacak, aydınlanmacı, kamucu, seküler, toplumcu, liberalizm ve milliyetçilikten ayrışmış devrimci bir sol seçenek bir Sol Cephe Türkiye’nin tarihsel seçeneğini oluşturabilir…

Sol Cephe umudu yeniden büyütür ve büyük haziran direnişinin birikimini içererek bu ülkeyi kurtuluşa taşıyabilir.

Hepinizi sevgiyle selamlıyorum, yolumuz açık olsun.


Güncelleme: 10:53

Nihat Behram konuşmasında şunları dile getirdi;

"Kimliği kalbine ayarlı bir insan olduğum için müsaade edin kalbimin sesiyle konuşayım. Yurduma olan aşkımın, halkıma olan bağlılığımın sesiyle konuşayım. Yarım asırdır devlet hakkımızda ferman çıkarmaktan vazgeçmedi. En son olarak Melih Gökçek’in davalısı oldum.

Mahkemede mülk beyanı gerekiyormuş, sordular. Bu bana seksenli yıllarda darbe döneminde yaşadığım bir şeyi, yurttaşlıktan atıldığım zamanı anımsattı. Yurttaşlıktan atılan kimsenin mülküne hazinece el konurmuş. Paris’in bir kenar semtinde bir odada kalıyordum, oturdum mülkümü yazdım; 783 bin km² memleketim. O zamanlar kendimi yalnız hissediyordum, şimdi bu salonda yurtsever insanlarla birlikte hiç yalnız değilim.

Yurdumuz gasp altında, bu gasptan kurtulmak için omuz omuza birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Mücadelenin en güvenilir ölçüsü soldur. Düşmanı teslim alacak tek güç soldur. Bu cepheyi, antifaşist, antiemperyalist tüm güçlerin omuz omuza vermesi gerek.Yurdumuz umudumuzsa, biz de yurdumuzun umudu olmalıyız."


Güncelleme: 10:50
Divan kurulunun seçiminin ardından Haziran Direnişi'nde kaybettiğimiz tüm canlar için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

 Sol Cephe kuruluş toplantısı iki bin kişinin katılımıyla, Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi'nde başladı. Sol Cephe çağrıcıları adına açılış konuşmasını Kaya Güvenç yapıyor.

Güvenç açılış konuşmasında şunları dile getirdi:

"AKP kabusu yaşıyoruz, bu kabusu ortadan kaldıracağız. Bir milletvekilinin tahliye oldu, ne güzel, ancak bu tahliyeler kabusun biteceğini göstermiyor. Fadime annemiz öldü. Onun ölümüne neden olan polis terörü, devlet şiddeti devam ediyor. Gezi eylemlerinde işkence görenler, soruşturmaya uğrayanlar var, hala mahkemeler devam ediyor. Kabus devam ediyor

AKP'nin dünya görüşü bir mezhebin kurallarından oluşuyor ancak yalnız bu değil. Bunlar aynı zamanda kapitalizmle mükemmel bir uyum içindedirler. Yaptıkları her şeyin ardında piyasa ekonomisinin gereklerini görmek mümkündür. İnsanlığın yüzyıllar içinde kazandığı temel hakları kaldırıp sadaka kültürünü koyuyorlar. Bunları yaparken öyle bir pişkinler ki. Sol Cephe dinci gericiliği püskürtmek zorundadır, aydınlanmacılığı kalıcılaştırmalıdır.

İşte burada, kabus devam ederken, Sol Cephe halkımızın cephesidir, halkın haklarını savunacaktır. Katliamcılardan, cinayeti işleyenlerden hesap soracaktır. Sol Cephe'nin halkımıza ilk sözü budur.

Sol cephe örgütlü, örgütsüz, tüm özgürlük sevdalılarına bir çağrıda bulunuyor. Gelim birlikte mücadele edelim."


Kaynak:Haber Kaynağı