Şok;Belediye İşçileri önce sokağa attı, sonra İftara çağırdı.

Şok;Belediye İşçileri önce sokağa attı, sonra İftara çağırdı.

Büyükada’da işçileri yıllardır kaldıkları yerlerden atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dalga geçer gibi aynı işçileri iftara da davet etmiş.

Büyükada’da işçileri yıllardır kaldıkları yerlerden atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dalga geçer gibi aynı işçileri iftara da davet etmiş.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her yıl kilometrelerce yol katederek çalışmak için Büyükada’ya gelen belediye işçilerini sokağa attı. Belediyenin barındıkları yerlerden çıkardığı işçileri daha sonra iftara davet ettiği iddia edildi.

İşçi koğuşundan atıldılar
İstanbul Büyükada’da 1984’den bu yana “İşçi Koğuşları” adıyla bilinen ve belediye işçilerinin barındığı binalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait 200 kişilik zabıta ve polis “ordusu” tarafından yer göstermeksizin zorla boşaltıldı. Bir anda kendilerini sokağa atılmış olarak bulan 30’a yakın işçi, Büyükşehir Belediyesi’ne tepkili.

Geceyi sokakta geçiren işçiler, Büyükşehir Belediyesi’nin işçilere yönelik bu uygulamasının insanlık onuruna aykırı olduğunu belirterek, kaldıkları yerden atılmalarına tepki gösterdi.

‘Su bile bulamıyoruz'
Sokağa atılan işçilerden Ali Değirmenci, “Ben 20 yıldır burada çalışıyorum. Her yıl eve ekmek götürmek için geldiğimiz Adalar’da, barındığımız İşçi Koğuşları’nı Büyükşehir Belediyesi zorla boşalltı” dedi.

Daha insanca bir çozüm yolunun bulunabileceğini söyleyen Değirmenci, temizlik işçisi olduklarını, üç gündür yıkanmak için su bile bulamadıklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin acil olarak sorunlarına çözüm üretmek yerine, deniz kıyısında gösterişli iftar yemeği vermeyi tercih etttiğini de sözlerine ekleyen Değirmenci, “önce bizi en temel insan hakkı olan barınma hakkımızdan mahrum bırakıp, sonra da iftara davet ediyorlar” diye konuştu.

Adalar Belediyesi İBB'yi eleştirdi

Gazetemize konuşan Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Adalar Belediyesi’ne ait bir taşınmaz bulunmadığı için işçilerin kalacak yer sorununu çözemediklerini söyledi. İBB’yi eleştiren Farsakoğlu, “Allah’tan ki yaz işçiler dışarda kalabiliyor” dedi.