Şok Sözler! ''Kemalizm Faşistliktir!''

Şok Sözler! ''Kemalizm Faşistliktir!''

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi yöneticileri, ders sırasında Atatürk’e yönelik hareketlerde bulunduğu iddia edilen 75’inci Yıl İlköğretim Okulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet A. hakkında, savcılığa ve Valiliğe şikayetlerde bulundu. Konuyla ilgili hem adili hem de idari soruşturma açıldığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, "Konu Atatürk olunca herkes hassas tabi, biz de çok hassasız. En kısa zamanda soruşturmayı sonuçlandıracağız" dedi.

ADD Edirne Şubesi Başkanı Ahmet Yörük, 75’inci Yıl İlköğretim Okulu’nda 9 Mayıs tarihinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet A.’nın, derste Atatürk’e hareket ettiğini öne sürdü. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Edirne Valiliği’ne şikayet dilekçeleri veren Yörük, şunları söyledi:

"9 Mayıs Perşembe günü 75’nci Yıl İlkokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet A., 7/A sınıfında ders işlerken, öğrencilerin karşısında Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ’Faşist, kafataşçı, Mimar Sinan’ın kafatasını ölçtürmüş’ gibi ifadeler kullanmış, Hitler’e benzetme yaparak, sözlü hakaretlerde ve kötülemelerde bulunmuş, bu sırada kendisini uyaran öğrenciler, hakaretlerin devam etmesi üzerine sınıfı terk ederek öğretmeni idareye şikayet etmişler."

’ÖĞRETMENİN BU DAVRANIŞINI KINIYORUZ’

Olayı öğrenmelerinin ardından Edirne Cumhuriyet Savcılığı’na ve Edirne Valiliği’ne şikayette bulunduklarını kaydeden ADD Edirne Şubesi Başkanı Yörük, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatütk’e hakaretle nereye varılmak isteniliyor? Amacının ne olduğunu öğrenmek istiyoruz. Dünya devletleri Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve şükranla anarken, bu öğretmen Atatürk’e hakaret etme cesaretini nereden almaktadır? Yaşları 13-14 olan çocuklarımızın derslerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e hakaret kimseye bir şey kazandırmaz. Öğretmenin bu davranışını kınıyoruz."

’HEMEN SORUŞTURMA AÇTIK’

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, olayı araştırmak için 2 müfetişi görevlendirerek gerekli idari soruşturmanın açıldığını söyledi. Atatürk ve milli değerler konusunda çok hassas olduğunu belirten Özcan, "İddialar üzerine ben gerekli soruşturmayı hemen açtım. 2 arkadaşımızı görevlendirdik, gerekeni hemen yapıyoruz. Hepimizin çok hassas olduğu bir konu. Kimse ulusal değerlerimizi hakir göremez. Konu Atatürk olunca herkes hassas tabi, biz de çok hassasız. Savcılığa da konu intikal etti, bunu en kısa zamanda sonuçlandıracağız. Öğretmen de okul müdürüne ifadelerini vermiş, böyle bir olayın olmadığını söylüyor. Öğrencilerin bunu iddia ettiği söyleniyor, biz objektif olarak konuyu inceliyoruz. Böyle bir şeye tahammülümüz olamaz hemen gerekli soruşturmayı yürütüyoruz" diye konuştu.

Atatürk’e hareket etmekle suçlanan ve konuyla ilgili konuşmayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet A.’nın sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, geçen Nisan ayında gazete kupürü üzerinde ’Kemalizm Faşizmdir’ yazılı bir fotoğrafı paylaşması da dikkat çekti.