ŞOK… KUTUPLAŞMA BİR CANA MAL OLDU!

ŞOK… KUTUPLAŞMA BİR CANA MAL OLDU!

Sonunda Birbirimize Düştük… Fetullahçısın Dedi, Öldürüdü!

Ve korkulan oldu... Yalova'da 35 yaşındaki Mehmet Fatih Öğrü, hizmet hareketine sevgi beslediği için uyuşturucu bağımlısı olduğu söylenen bir kişi tarafından öldürüldü. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim malzemesi olarak meydanlarda kullandığı toplumu bölen ve kutaplara ayıran nefret söylemi bir insanın hayatına mal oldu. Yalova’da bir çocuk babası Mehmet Fatih Öğrü, Erdoğan’ı desteklemediğini açıkça söylediği için uyuşturucu bağımlısı olduğu söylenen Adnan Kibritçi tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarını kapatmak için hedefine aldığı hizmet hareketi ve mensuplarına yönelik hakaret ve iftira kampanyası yürüten, meydan meydan camiaya gönül veren kişileri yuhalatan Başbakan Erdoğan’ın nefret söylemi, ruh sağlığı bozuk olduğu ifade edilen bir kişiyi tahrik edince facia yaşandı.

''FETHULLAHÇIYMIŞ, PİŞMAN DEĞİLİM''

Yalova’nın Çiftlikköy beldesinde 3 hafta önce yaşanan olay, halkı kutuplara ayıran anlayışın ne denli ürkütücü sonuçlara gebe olduğunu ortaya koydu. Samanyoluhaber’den aldığımız bilgilere göre; Gemlik Açık Cezaevi İnfaz Koruma Memurluğu’nda gardiyan olarak görev yapan 35 yaşındaki Mehmet Fatih Öğrü, uyuşturucu bağımlısı olduğu ifade edilen Adnan Kibritçi adlı kişi tarafından ruhsatsız silahla vurularak öldürüldü.

Gözaltına alınan Kibritçi ilk ifadesinde Mehmet Fatih Öğrü’nün, -kendi ifadesiyle- 'Fethullahçı’ olduğunu öğrendiğini ve Başbakan’ı eleştirdiği için husumet beslediğini söyledi. Kibritçi, ifadesinden pişman olmadığını da ifade ederken gelinen noktanın ne kadar vahim olduğunu şu sözlerle ortaya koydu:

‘‘Olay nedeniyle pişman değilim, Çünkü bu kişiler dini kullanıp insanlarımızı sömüren Yahudilerdir, bundan dolayı pişman değilim”

'KARDEŞİM BİRÇOK KEZ YARDIMINA KOŞMUŞTU'

İfadesinde Öğrü ile olaydan önce tartıştığını söyleyen zanlının mağduru mesajla ölümle tehdit ettiği kendi savcılık ifadelerine de yansırken devlet memuru olan merhum Öğrü’ye iftira atmaktan da sakınmadı. Merhumun uyuşturucu kullandığını ve kendisine borcu bulunduğunu söyleyen katil zanlısını, merhumun ağabeyi Beyazıt Öğrü şu sözlerle yalanladı:

‘’Kardeşimin olay öncesi uyuşturucu kullandığı iftirasını attı. Kan örnekleri gönderildi, adli tıp raporuyla da böyle bir olayın kesinlikle olmadığını ispatlayacağız. Bunlar tamamen iftira ve yalandır. Kardeşimin borcunun olduğu da iftiradır, bilakis kendisinin katilden alacağı vardı. Hatta birçok kez borç vermiş, bazılarını tahsil dahi etmemiş, hibe etmiştir. Kardeşim zanlıyı 10 yıldır tanıyor, o şahıs birçok kez uyuşturucu krizi geçirdiğinde yardımına bir tek kardeşim koştu. 'Niye yardım ediyorsun' dediğimde de ‘Biz de mi sırtımızı çevirelim’ demişti. Kardeşim yaşadığımız beldede herkesin yardımına koşardı. 3 kişi onun hakkında olumsuz bir şey söylesin ülkeyi terk ederim”

'ARKASINDAN ATILAN İFTİRALAR ZORUMUZA GİTTİ'

Zanlının ifadesinde cezayı hafifletmek için kardeşine türlü iftiralar attığını belirten Öğrü, ‘Bizim en çok zorumuza giden, ölen bir insanın arkasından yapılan hakaret ve iftiralar oldu’ dedi. Kardeşinin ağzından asla kimseye karşı kötü söz çıkmayacağını söyleyen ağabey Beyazıt Öğrü, ‘Bizim ağzımızdan kötü bir söz çıksa hemen bizi uyarırdı’ diye konuştu.

'BAŞBAKAN TOPLUMU BÖLÜYOR'

Kardeşinin yaşadıkları beldede çok sevilen ve saygı duyulan bir kişi olduğunu belirten Ağabeyi Beyazıt Öğrü, son aylarda Başbakan’ın nefret söyleminin insanları birbirine düşürdüğünü söyledi. Öğrü, ‘İnsanlar birbirinin yüzüne bakamaz, yan yana gelemez oldu.’ dedi.

İşte zanlının ifadesi:

Kaynak:Haber Kaynağı