ŞOK İDDİA: HEDEF PUTİN'İN UÇAĞI MIYDI?

ŞOK İDDİA: HEDEF PUTİN'İN UÇAĞI MIYDI?

Bu iddia çok tartışılacak.

Malezya Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, Rusya-Ukrayna sınırına yakın bir bölgede düştü. Ukrayna'nın doğusunda düşen uçağın füzeyle vurulduğu ifade ediliyor. Düşürülen uçakla ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulunuldu.
 
Vatan'ın haberine göre yapılan açıklamada, "Putin ile yolcu uçağı Varşava'da 10 bin 100 metre yükseklikte aynı noktadan geçtiler. Putin'in uçağı 16:21'de, Malezya uçağı ise 15:44'de o noktadaydı" ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, Rosaviatsiya Başkanı Aleksandr Neradko bu konuyla ilgili açıklama yapmaktan çekindi. Neradko, "Rosaviatsiya hiçbir zaman ve hiçbir durumda Devlet Başkanı'nın uçuşları ve rotalarıyla ilgili yorum yapmaz" diye konuştu.

Aynı yetkili, iki uçağın da büyüklük, şekil ve hatta boya renkleri olarak birbirlerine benzediklerini ve uzak mesafeden ayırt edilemeyecek durumda olduklarını belirtti. Bu yorum, hedefin aslında Putin'in uçağı olabileceği tartışmalarını başlattı.
 
Başkan Putin bugün BRICS zirvesine katıldığı Brezilya'dan başkanlık uçağı ile Moskova'ya dönüyordu.  

PUTİN UZUN SÜREDİR UKRAYNA HAVA SAHASINI KULLANMIYOR
 
Russia Today, Rus medyasında yer alan 'Putin'in uçağı hedefti' iddialarının yalanlandığını duyurdu. Russia Today, haberini Rusya'daki Vnukova havaalanından bir kaynağa dayandırdı. Russia Today, 'Putin'in uçağı uzun süredir Ukrayna hava sahasını kullanmıyor'' dedi.

ucak.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı