ŞOK EDEN SOYKIRIM İMASI

ŞOK EDEN SOYKIRIM İMASI

Irak'ta olanlarla ilgi açıklama yaptı.

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin Irak'ta yaşanan olaylara müdahale etmemesine tepki göstererek, "Rehineler kurtarılsın diye bekleyene kadar oradaki Türkmen varlığı yok edilecek ve bütün şehirler işgal edilecek" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Sivas'taki il ve ilçe yöneticileri ile istişare toplantısı yaparak Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkındaki görüşlerini aldı. Ardından parti binasında basın toplantısı düzenleyen Destici, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun partilerini ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Biz BBP olarak ilkeler partisiyiz, bir fikir partisiyiz. Bir tarafta, 'Ben mevcut anayasal çerçevede kalacağım, teamüllere uygun hareket edeceğim ' diyen bir Cumhurbaşkanı adayı var. Diğer tarafta da 'Ben bu mevcut anayasal çerçeveye bağlı kalmayacağım ve yarı başkanlığa giden tüm yetkilerimi kullanıp, partiler üstü değilde partili bir Cumhurbaşkanı olacağım' diyen birisi var" dedi.

"BAŞBAKAN, ADAY OLACAK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kesin olarak aday olmasını beklediğini ifade eden Destici, görüşmede bu izlenimi edindiğini dile getirdi. İstedikleri cumhurbaşkanı adayının, siyasetin finansmanını şeffalaştırılması gerektiğini belirten Destici, Ak Parti tarafından Meclise sunulan çözüm süreciyle ilgili kanun teklifini eleştirdi. Destici şöyle konuştu:

ARALARINDA GİZLİ ANLAŞMA VAR

"Meclise, adına 'Terörizmin sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine dair kanun teklifi' adıyla bir kanun teklifi geliyor. Bize göre bu kanun teklifinin adı yanlış. Bu kanun teklifinin adının şöyle olması lazımdı; 'Özerkliğe giden yoldaki temel taşların döşenmesi ve PKK'yı güçlendirmeye dair kanun teklifi' olması lazımdı. Bunun doğru adı bu aslında. Çünkü bu kanun teklifinin içerisine ve bundan öncekilere baktığınız zaman bu dediğimin ne anlama geldiğini daha iyi anlarsınız. PKK'nın siyasi temsilcilerinden birisi de çok yakın bir zaman önce terörist başının 1 yıla kalmadan meydanlardan halka sesleneceği müjdesini verdi. İşte bu yasa onun altyapısı. Bu teklif Meclis'in kapanmasına 1 hafta kala getiriliyor, Meclisin kapanması uzatılıyor. Ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce iktidar partisi tarafından yetiştirilmeye çalışılıyor ve çıkaracaklar. Çünkü Cumhurbaşkanlığı sürecinde iktidar partisi ile PKK'nın partisinin gizli bir anlaşma içerisinde olduğu gözüküyor."

"BÜTÜN ŞEHİRLER İŞGAL EDİLECEK"

Irak'ta yaşanan olaylara da değinen Destici, şunları söyledi:

"IŞİD geldi bizim oradaki 49 görevlimizi esir aldı. Bunun yanına TIR şoförlerimiz de eklendi, bu sayı 80 oldu. Ve IŞİD bu şekilde Türkiye'yi bloke etti. Yani elini kolunu bağladı. Ben bunları sayın başbakana söylediğimde, 'Orada Türkmen kardeşlerimiz katlediliyor niye müdahale etmiyoruz' dediğimde, 'Bizim önceliğimiz oradaki rehineler, onları kurtarmadan bir şey yapamayız' dedi. Peki onları niye rehine verdin oraya? Niye böyle bir öngörüsüzlük yaptınız, eğer başka bir şey yoksa perde arkasında. Böyle devlet yönetilir mi? Ya da böyle devlet yönetenlerin bir bedel ödemesi gerekmiyor mu? Hep yapanın yanına kâr mı kalacak? Büyük Türkiye Cumhuriyeti devleti şu anda eli kolu bağlı bekliyor. 3 bin, 5 bin kişilik bir terör örgütüne karşı. Başka bir kıtada olmuyor bu hadiseler, hemen sınırımızın dibinde. Aynı şey Amerika'nın, Almanya'nın, Fransa'nın soydaşlarına yapılmış olsaydı, deniz aşırı ülkelerden gelir müdahale ederlerdi. Biz edemiyoruz. Rehineler kurtarılsın diye bekleyene kadar oradaki Türkmen varlığı yok edilecek ve bütün şehirler işgal edilecek."

Kaynak:Haber Kaynağı