ŞOFÖRLER UYUŞTURUCU ÖLÇER MAĞDURU

ŞOFÖRLER UYUŞTURUCU ÖLÇER MAĞDURU

Trafik kontrollerinde kullanılan uyuşturucu-metreler düzgün çalışmıyor...

Uyuşturucu-Metre, test yapılan bir taksicinin vücudunda uyuşturucu tespit etti. Bir başka test mağdurunun iddiasına göreyse, test yapan cihaz "sıfır uyuşturucu" dedi ama polis rapora "kokain var" yazdı.

Biri taksici, diğeri öğretim görevlisi. İddialarına göre ikisi de hiç uyuşturucu kullanmadı. Ancak trafik kontrollerinde ikisinin de kanında uyuşturucu var denildi. Uyuşturucumetreler hatalı ölçüm mü yapıyor? Uğur Demirtaş (48) üç çocuk babası İstanbul’da yaşayan bir taksici. Bir gece yolda trafik polisleri tarafından uyuşturucu testi yapıldı. 7 dakika sonra gelen test sonuçları hayatını kararttı. Uyuşturucumetreye göre kanında iki ayrı türden, kokain ve bonzai izine rastlandı. Oysa ki taksici Demirtaş’ın iddiasına göre bir yıl önce sadece bir kere denemiş ve daha sonra da hiç kullanmamıştı.

Flas Haber’den Yavuz Oymak’ın haberine göre, taksici Uğur Demirtaş kan testi yaptırarak temiz raporu aldı. Mahkemeye başvurdu. Hakim uyuşturucu kullandığına dair yeterli delil olmaması nedeniyle beraatine karar verdi. Kendisi tam dokuz aydır işsiz olan Demirtaş şunları söylüyor:
“Ben uyuşturucu kullanmadığım halde makinada bunun kanında uyuşturucu var diye çıktı. 3 bin 600 TL para cezası kestiler ve ehliyetime 5 yıl el koydular. Kullanmadığı halde çıkan kullandığı halde çıkmayan insanlar da var.”

ALET ‘YOK’ DEDİ AMA…

uyusturucu.jpg

Onur Akça adlı bir öğretim üyesinin anlattıkları ise daha dehşet verici. İddiaya göre ona test yapan polisler alet temiz demesine rağmen kanında kokain var diyerek rapor tuttu. Konuyu mahkemeye taşıyan Akça’nın itirazları reddedildi.

Emniyet’in uyuşturucu-metre testleri uyuşturucu kullanımının önüne geçmek adına önemli. Ancak bu raporlar aletlerin doğru çalışıp çalışmadığı yönünde şüphe uyandırıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı