Skandala bak! Palayı dünya gördü, savcı ve yargıç görmedi

Skandala bak! Palayı dünya gördü, savcı ve yargıç görmedi

Taksim’de Gezi Parkı eylemcilerine palayla saldırarak iki kişiyi yaralayan saldırganın elindeki palayı bütün Türkiye’nin görmesine karşın savcı ve yargıcın görmediği ortaya çıktı

Taksim’de Gezi Parkı eylemcilerine palayla saldırarak iki kişiyi yaralayan saldırganın elindeki palayı bütün Türkiye’nin görmesine karşın savcı ve yargıcın görmediği ortaya çıktı.

Taksim Dayanışması’nın çağrısı üzerine 6 Temmuz’da Gezi Parkı’na gitmek için toplanan kalabalığa polisin müdahalesinin ardından Talimhane Oteller bölgesinde dört kişi ellerinde pala ve dönek bıçağıyla göstericilere saldırdı. Bunlardan elinde pala olan Serdar Çelebi adlı esnaf, polisin gözleri önünde bir kadının sırtına önce palayla sonra tekmeyle vurdu. Bu kişi, Kaan Polat adlı bir vatandaşa ise öldürürcesine saldırdı başından ve boynundan palayla yaraladı.

Polis tarafından anında gözaltına alınması gereken Çelebi, serbest bırakıldı. Ancak Çelebi’nin yarattığı dehşetin görüntüleri ortaya çıktı. Bütün Türkiye’den Çelebi’nin gözaltına alınmamasına tepkiler yükseldi. Polis, tepkiler üzerine palalı zorbayı sanki milletvekili ya da başbakan gibi hukuki dokunulmazlığı olan biriymiş gibi telefonla karakola davet ederek gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan Çelebi, serbest bırakıldı.

Hürriyet’in bugün verdiği bir haber ise bir başka skandalı ortaya çıkardı. Özge Eğrikar’ın haberine göre; polisteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarılan Çelebi’nin nöbetçi mahkemeye sadece“kasten yaralama” ve “görevli memura mukavemet”suçlarından sevk edilirken, paladan hiç bahsedilmedi. Çelebi’nin serbest bırakılmasında paladan hiç söz edilmemesi rol oynadı.

SAVCIYA SÖYLEDİK SAVUNMASI

Sabri Çelebi’nin gözaltına alınmasından sonra işlemlerin kısa sürede tamamlandığını belirten polis yetkilileri,“Televizyonlarda görüntüleri yayınlanan kişinin yakalandığını nöbetçi savcıya bildirdik. Savcılık işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmesini ve ele geçen pala ve döner bıçağının rapor alınması için Kriminal Laboratuvarı’na gönderilmesini istedi. Savcının talimatı doğrultusunda pala ve döner bıçağı laboratuvara gönderildi” dedi. 

Savcılık yetkilileri de Kriminal Laboratuvarı’ndan gelecek raporu beklediklerini söyledi. Rapora göre Çelebi hakkında “6136 sayılı yasaya muhalefet” suçundan dava açılabilecek.

EYLEMCİ OLSAYDI TERÖR TİMİYLE BASIP GÖZLATINA ALIRDINIZ

Vali Hüseyin Avni Mutlu, palalı saldırganın teslim olmadığını, gözaltına alındığını söylerken, üst düzey bir emniyet yetkilisi, Sabri Çelebi’nin ifadesinde, polisin kendisini telefonla çağırdığını söylemesi konusunda şöyle dedi:

“Bu da bir gözaltı yöntemidir. Kişinin kaçmayacağına yönelik bir değerlendirme yapılmış ve telefonla aranmış ve gelmiştir. Bugün yapılan bir uygulama değildir. Daha önce de bir çok olayda uygulanan bir yöntemdir. Burada olaya karışan 4 kişi, olaydan sonra gözaltına alınmış, suç aletleri ele geçmiş ve soruşturma dosyası eksiksiz olarak savcılığa intikal ettirilmiştir. Önemli olan da budur. Burada polise yönelik bir eleştiride bulunmak haksızlıktır.”

Bu arada Sabri Çelebi’nin, palayla vurduğu ve sırtına tekme attığı kadın da emniyete gelerek Çelebi’den şikayetçi olduğu belirtildi.