'Sizde hiç onur gurur yok mu?'

'Sizde hiç onur gurur yok mu?'

CHP'li İnce hem Erdoğan'ı hem de AKP'li vekilleri çok sert sözlerle eleştirdi.

TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, hükümet politikalarını eleştirerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. 

Erdoğan’ın partisindeki milletvekillerine Abdullah Öcalan görüşmeleriyle ilgili 'konuşmayın' talimatı verdiğini belirten İnce, "Ayıp ya. AKP milletvekillerine sesleniyorum sizde hiç onur, gurur yok mu? Siz konu mankeni misiniz? Siz bu durumda konuşmayacaksınız da ne zaman konuşacaksınız. Siz ihale takipçisi misiniz. Siz başbakanın askeri misiniz?" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin Çorlu İlçe Başkanlığı tarafından Divan Otel'de düzenlenen toplantıda muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla bir araya geldi. Konuşmasında hükümet politikalarını eleştiren CHP’li İnce, Yargının hükümet tarafından ele geçirildiğini öne sürdü. İnce şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesi ele geçirilmiş, artık kuşatılmış kılıç olmuş. Yargı iktidarın sopası haline gelmiş. Önceden yargısız infaz vardı. Şimdi ise yargı ile infaz var. Önceden 'avukat tutma, hakim tut' diyorlardı. Şimdi 'AKPi il başkanına git' diyorlar. Bu makenizma da ortadan kalkmış. Bir başka fren makenizması medya. Artık bu da mümkün değil. Diz çökmüş bir medya var. Bizi 'gerici statükocu' olarak lanse ediyorlar. 1930’ların CHP’si. Ya bak biz neler önermişiz Anayasa’da. Demişiz ki memura toplu sözleşme, grev hakkı, Anayasa'da kadın erkek eşitliği, seçim barajının düşürülmesi, kamu a güvence, taşeronların ortadan kaldırılması, bütün bunları söylemişiz. 

AKP bunların hepsini reddetmiş. Ama AKP’nin ortaya koyduğu dört şey var. Türklük tanımının anayasadan çıkarılması, eğitim dilinin Türkçe’den başka dille yapılması, yerel yönetimlere özerklik federasyon ve başkanlık sistemi AKP bunları önermiş biz bunları önermişiz."

'İSMET PAŞA CAMİYE SAMAN DOLDURDU'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 'CHP camileri ahır olarak kullandı' iddialarını da yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İsmet İnönü’nün camilere saman doldurduğunu ancak bunları silah saklamak için yaptığını anlatarak şöyle konuştu:

"Bu tartıştığımız konulara bakın, İsmet Paşa camilere saman doldurdu mu? 2'nci Dünya savaşında ortalık kasıp kavruluyor. Hitler Avrupa’yı yakmış yıkmış. Trakya’ya dayanmış bizim sınırımıza gelmiş. İsmet Paşa Trakya’nın önemli bir bölümünü insanlardan boşaltmış camilere saman doldurmuş mu? Evet camilerin içlerine saman doldurmuş, samanların içine ülkeyi savunmak için silah koymuş. 

Ne var bunda. Ama tartıştığımız konulara bakın. Başbakan Niğde’ye gidiyor, 'Bu camiye CHP döneminde jandarma insanları sokmadı' diyor. Valla doğru, ama yalan tarafı var. Hitler orduları, Almanya saldırır Türkiye’ye diye, Topkapı Sarayı’ndaki kutsal emanetler zarar görmesin diye, İsmet Paşa o kutsal emanetleri alıyor. Bir trene yükletip Adana, oradan da Niğde’ye ve burada bir camiye koyuyor. Bu kutsal emanetleri ve etrafına da jandarmayı da dikiyor ve 'buraya kimse girmeyecek' diyor. Doğru yapmış ama, bunu yalancılar 'jandarma insanları camiye sokmadı' diye anlatıyor." 

'SİZDE HİÇ ONUR GURUR YOK MU?'

İmralı çözüm süreci görüşmeleri nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın kendi partisinde milletvekillerine konuşma yasağı getirdiğini öne süren İnce, AK Partili milletvekillerine de şöyle seslendi:

"Abdullah Öcalan ile görüşmelerle ilgili milletvekillerinden hiç kimse konuşmasın diye talimat veriyor. Ayıp ya. AKP milletvekillerine sesleniyorum sizde hiç onur, gurur yok mu? Siz konu mankeni misiniz? Siz bu durumda konuşmayacaksınız da ne zaman konuşacaksınız. Siz ihale takipçisi misiniz. Siz başbakanın askeri misiniz? Terör örgütünün başıyla gidip görüşme yapmışlar, anlaşma yapmışlar. Bakın açıklama yapıyor '50 bin kişiyle savaşırım, 10 yıldır bu AKP’yi ayakta ben tutuyorum. Başkanlık sistemini destekliyorum' diyor. Adam meydan okuyor, AKP milletvekilleri ise bu konu hakkında konuşmayacakmış. Eğer konuşmayacaksanız yazık size. Siz ananızdan milletvekili doğmadınız. Bir daha sizi listeye koymasınlar ne var, ne olacak?"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce konuşmasının ardından Çorlu Belediye Başkanlığı konferans salonunda partililerle bir araya geldi.



Mehmet Yirun