SİYASET ÖYLE DEĞİL BÖYLE YAPILIR

SİYASET ÖYLE DEĞİL BÖYLE YAPILIR

Başbakan Erdoğan, "Ölüler üzerinden siyaset yapılmaz" demesine rağmen...

Başbakan Erdoğan TBMM'de her hafta gerçekleştirdiği grup toplantısında AKP grup salonunu dolduran milletvekilleri ve partililere seslendi.

Konuşmasında çok sayıda konuya değinen Erdoğan'a toplantının ardından tablo hediye edildi.

Grup konuşmasının ardından Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden gelen AKP İl Teşkilatı Gençlik ve Kadın kolları temsilcileri ile Tunçbilek Belde Başkanı Ayhan Aşkın, Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ile beraber kürsüye geldiler. Başkan Aşkın, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın daha önce gelip madencilerle çektirdiği fotoğrafı büyüterek yaptırdıkları tabloyu hediye etti.

Tüm Türkiye'yi yasa boğan Soma faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin toprağa verilmesinin hemen ardından Erdoğan'a verilen hediye partililer tarafından anlamlı bulundu.

Başbakan Erdoğan 2008 tarihinde Zonguldak Kozlu'da bir kömür madenine inmişti.

ÖLÜLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN DEMİŞTİ AMA

erdogansomatablosu.jpg

Başbakan Erdoğan muhalefet partileri için "ölülerimizi siyasi rantları için kullanıyorlar, ölüleremiz şehitlerimiz üzerinden rant devşiriyorlar" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'a grup toplantısında madencilerle çektirdiği fotoğarafın hediye edilmesi sosyal medyada Erdoğan'a aynı tepkilerin gelmesine neden oldu.

Van depreminin simgesi Yunus'un tablosu da hediye edilmişti.

erdogansiyaseti.jpg

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasının ardından, yağlı boya tabloyu hediye alan Erdoğan, daha önce de benzer bir 'hediyeleşme' yaşamıştı yine kameralar önünde.

Erdoğan'a Van depreminden sonra enkazdan sağ çıkan ancak müdahalenin gecikmesi nedeniyle hayatını kaybeden 13 yaşındaki  Yunus Geray'ın fotoğrafı hediye edilmişti. Hem de depremde ağır hasar gören Van İl Stadı’nda düzenlenen AKP Van İl Kongresi'nde.

2012 yılında düzenlenen kongrede Erdoğan, “Van depremiyle terör örgütünün, BDP’nin, BDP’li belediyelerin maskesi bir kez daha yere düşmüştür. Bunlar sadece ve sadece kan ticareti yaparlar, can ticareti yaparlar” demişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı