Sivil polisten şok savunma: "Sadece karnına tekme attım"!

Sivil polisten şok savunma: "Sadece karnına tekme attım"!

Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek ölümüne yol açanlara ait bir işyerinin güvenlik kameralarına ait görüntüler, Jandarma Kriminal Birimi tarafından kurtarıldı. Olay yerindeki fırına ait bu görüntülerden yapılan kimlik tespiti sonrası, 4'ü polis 8 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 3'ü polis 4 kişi sorgularının ardından serbest bırakılırken, Ali İsmail Korkmaz'a saldırdıkları ve görüntüleri de sildikleri ileri sürülen 3 fırıncı ile 1 sivil polis tutuklanmaları talebiyle adliyeye gönderildi.

Görüntülerde net olarak gözüken kişiye ulaşan jandarma, tanık ifadesine başvurarak teşhis yaptırdı. Kimliği açıklanmayan görgü tanığı dün İl Jandarma Komutanlığı'nda şüphelileri teşhis etti, bu kişilerin Ali İsmail Korkmaz'ı öldüresiye dövdüklerini söyledi. 

"SADECE KARNINA TEKME ATTIM"

Çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklananlardan sivil polis M.S., ifadesinde kendisini ölümüne sebep olduğu Ali İsmail Korkmaz'ın başına değil sadece karnına tekme attığını söyleyerek savundu.

"POLİS TALİMAT VERDİ"
 
Fırın sahibi İ.K. ile çalışan R.K. ve M.V. de ifadelerinde kimseyi dövme kasıtları olmadığını, koşanların peşinden gelen polislerin "Sokakta kaçıyorlar çevirin onları" talimatı üzerine harekete geçerek olaya karıştıklarını söyledi.
 
"ÖNCE ŞANLI POLİS YAKALANINCA KAMU GÖREVLİSİ"

Twitter hesabından gelişmeleri değerlendiren Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz şu yorumlarda bulundu:

"Yandaş Medya: Ali İsmail Korkmaz'ı dövenler vatandaşlar ile sivil giyimli kamu görevlisi. İkramye verilirken şanlı,destan yazan polis; yakalanınca kamu görevlisi."

"Biri polis, tutuklamaya sevk edilen 4 kişi de tutuklandı!"

"İfadelerinde ben o gün orada değildim diyen fırın sahibi, görüntüler açıldıktan sonra; POLİS bize talimat verdi; KAÇAN GÖSTERİCİLERİ DURDURUN!"