ŞİŞMANLARA SOSYAL YARDIMI KESECEKLER

ŞİŞMANLARA SOSYAL YARDIMI KESECEKLER

İngiltere'de Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan genel seçimler öncesinde harekete geçen Başbakan David Cameron, aşırı kilolu vatandaşlara yapılan paranın kesilmesini istedi

İngiltere Başbakanı David Cameron şişmanlara yapılan sosyal yardımların kesilmesi için ilginç bir program hazırladı.

AŞIRI ŞİŞMANLARDAN YARDIM KESİLECEK

İngiltere'de Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan genel seçimler öncesinde harekete geçen Başbakan David Cameron, kemer sıkma programı çerçevesinde devletten sosyal yardım alan aşırı kilolu vatandaşlara yapılan paranın kesilmesini istedi.

ALKOL VE UYUŞTURUCU KULLANANLARDA YARDIM ALAMAYACAK

Muhafazakar Parti'nin hazırladığı bu yeni programda şişmaların yanısra alkolik olanlar ve uyuşturucu kullananlarda sosyal yardımlardan yararlanamayacak. Muhafazakar Parti seçimleri kazanırsa ilk etapta 100 bin İngiliz vatandaşının yardımları kesilecek. İspanya'da yayınlanan El Mundo gazetesinde yer alan habere göre, David Cameron bu programı yürürlüğe koymasının amacı şişmanlık, alkol ve uyuşturucu gibi tedavisi mümkün olan hastalıklara İngilizlerin karşı çıkması oldu.

145041.jpg

Başbakan Cameron yaptığı açıklamada, "Bazı kişilere kiliniklerde tedavi imkanı sağlıyoruz ancak buna aşırı kilolular karşı çıkıyor, tedavi görüp çalışma yerine yardım almaya devam ediyorlar, o zaman bizde bu yardımları keseriz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı