ŞİŞLİ'DE SİLAHLI SALDIRI

ŞİŞLİ'DE SİLAHLI SALDIRI

Abat'ın ağır yaralandığı saldırı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

ŞİŞLİ'de bir restorandan çıkan Kadri Abat, kimliği belirsiz bir kişi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu.
PUSU KURMUŞLAR

Olay, saat 01.30 sıralarında Şişli, Gülbahar Mahallesi, Galata Deresi Caddesi üzerinde bulunan bir restoranın önünde meydana geldi. Kadri Abat restoranda bulunduğu sırada kapı önüne plakası öğrenilemeyen bir otomobil geldi. Araçta bulunan kimliği belirsiz şüphelilerden biri araçtan inerek restoran önüne geldi. Saldırgan, elindeki tabancayla o sırada içeriden çıkmakta olan Kadri Abat'ı kurşun yağmuruna tuttu. Abat, vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanarak yere yığıldı.

HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Saldırgan ise lokanta önüne geldiği otomobille olay yerinden hızla uzaklaştı. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından vücuduna çok sayıda mermi isabet eden Kadri Abat'ı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Kadri Abat'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

RESTORAN VE ÇEVRESİNDE İNCELEME YAPILDI

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, restoranın önünde bulunan Galata Deresi Caddesi'ni güvenlik şeridiyle kapattı. Ekipler, lokantada bulunan güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Olay yeri inceleme ekipleri, cadde üzerinde çok sayıda kovan bulurken, görgü tanıklarının da ifadesine başvuruldu. Polis, olayı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin beyaz bir otomobil ile kaçtığını belirledi.

VURULMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Olay anı işyerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, Kadri Abat ve yanında bulunan bir kişinin lokantadan çıktığı sırada, elinde silah bulunan bir kişinin restoran önüne geldiği görülüyor. Eli silahlı kişiyi gören bir kişi, bu sırada hızla koşarak olay yerinden uzaklaşıyor. Kadri Abat saldırganın tabancasından çıkan kurşunlarla yaralanarak yere yığılıyor. Saldırgan, tabancayla ateş etmeye devam ediyor. Şarjöründeki mermiler tükenen saldırgan kısa süreliğine uzaklaşıyor. Ardından tekrar vurulan adamın yanına gelen saldırgan, şarjörünü dolusuyla değiştirip yerde yatmakta olan Kadri Abat'a bir kez daha ateş ediyor. Daha sonra olay yerinden uzaklaşıyor.

Polis, otomobille kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı