Şişli Belediyesine Silahlı Saldırı

Şişli Belediyesine Silahlı Saldırı

.

ŞİŞLİ BELEDİYESİNE SİLAHLI SALDIRI  


Açılan ateş sonucu her hangi can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, olay sonrası polis ekipleri bölgede geniş çaplı inceleme başlattı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül olayla ilgili olarak, "Dün akşam Milliyetçi Hareket Partisi seçim bürosun da yaşan olayda bir yurttaşımımız hayatına mal olması bugün de Şişli Belediyemize 23:00 sıralarında böylesine silahlı bir ateş etme olayının yaşanması düşündürücüdür. Demokrasi bütün siyasi partilere lazımdır" dedi.

Olay dün akşam saat 23.30 sıralarında Şişli Belediye binasında meydana geldi. İddiaya göre belediye binasına yaklaşık 70 metre mesafede bulunan bir binanın yan tarafından kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uzun namlulu silahla ateş açıldı. Olay sonrası bölgeye çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri bölgeye güvenlik şeridi çekerek inceleme yaptı. Olay sonrası belediye binasına gelen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, polis ekiplerinden olayla ilgili bilgi aldı. Sarıgül daha sonra kendisine eşlik eden Cumhurriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile birlikte belediye binasında saldırı hakkında basın açıklaması yaptı.

"HASSAS DÖNEMLERDEN GEÇİYORUZ"

Sarıgül, "Ülkemiz hassas dönemlerde geçiyor. Dün akşam Milliyetçi Hareket Partisi seçim bürosun da yaşan olayda bir yurttaşımımız hayatına mal olması bugün de Şişli Belediyemize 23:00 sıralarında böylesine silahlı bir ateş etme olayının yaşanması düşündürücüdür. Demokrasi bütün siyasi partilere lazımdır. Demokrasi olmazsa bizler de olmayız. Ülkeyi yönetenler de ülkede muhalefet görevi yürütenler de hepimizin düşünmesi gerekenler öncelikle demokrasiyi kurum ve kurallarıyla yaşatmaktır. Biz her zaman silahlar gitmeli ve barış gelmeli diyoruz. Herkes kendi düşüncesini, fikrini özgürce söylemeli, kaba kuvvete dayanan, silahlı olaylara dayanan olayların kimseye faydası kesinlikle olmaz. Emniyet mesubu arkadaşlarımız olayın başından beri duyarlı bir şekilde calışmalarına devam ediyorlar" şeklinde konuştu.

"EMNİYET MENSUPLARININ OLAYI AYDINLATACAĞINA İNANCIM TAM"

Emniyet mensuplarının olayı aydınlatancağına olan güvenlerinin tam olduğunu söyleyen Sarıgül, "Ben emniyet mensubu arkadaşlarımın bu olaya aydınlatacağına olan inancımı ve güvenimi tam olarak korumak istiyorum. Mutlaka kim olursa olsun bu olayın açığa çıkması lazım. Ve bu olayın mutlaka aydınlanması lazım. Benim bütün yurttaşlarımdan ricam; sağduyu hakim olmalı. Biz kesinlikle ve kesinlikle seçim kampanyası esnasında ‘inciltsende incilme’ felsefesini ön planda tutacağız. Kinle, nefretle kesinlikle ve kesinlikle işimiz olmayacak. Sevgi ortamının kazanmasına barış ortamının kazanmasına hoşgörü ortamının kazanmasına ve sandıklarda da demokrasinin kazanması en büyük arzumuzdur" dedi.

"BU OLAY AK PARTİ BELEDİYESİ’NE DE YAPILSA AYNI TAVRI KOYARIM"

Bir basın mensubunun kurşunların binaya isabet edip etmediğini sorması üzerine Sarıgül, "Önemli olan bu olaydır. Bu olay AK Parti belediyesine de yapılsa aynı tavrı koyarım. Önemli olan demokrasinin kazanmasıdır. Önemli olan ülkenin kazanmasıdır. Bayrağımızda, toprağımızda bir tehlike varsa yurttaşlarımız kendi arasında huzursuzsa; o zaman demokrasi tehlikeye düşer. Bizim burada her zaman demokrasiyi korumamız lazım. Bu olayın mutlaka açığa çıkması lazım. Ülkesini yönetenlerin de yönettikleri toplumlarla dost olması lazım" dedi.

"DEMOKRATİK SEÇİM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise olayla ilgili "Başbakan pazar günkü konuşmasında bir devlet adamına yakışmayan bir uslüpla hem belediye başkan adayımızı hemde Şişli Belediyemizi hedef olarak gösterdi. Üzerine bugün Melih Gökçek'in öldürülmekle alakalı tuhaf açıklamaları geldi. Ondan önce MHP’ye yapılan bir saldırı var. Bütün bunların üzerine uzun namlulu tüfeklerle belediyemize saldırı yapılınca biz de çok rahatsız olduk. Biz bu olayın bir an önce açığa kavuşturulmasını istiyoruz. Demokrasilerde rekabet olur. Bunun bir kazanı, bir kaybedeni olur. Başbakan bu rekabeti bir ölüm kalım savaşı haline getirdi. Ve kensininin kaybetmesini sağlayacağını düşündüğü herkesi vatan hainliği ile suçluyor. Elbette rekabette biri kazanacak, biri kaybedecek. Başbakan ülkeyi bu kadar germemeli. Çünkü oturduğu koltuk itibariyle fiilen bütün güçleri elinde bulunduruyor. Onun söylediği sert sözler siyasi saldırıları nerede nasıl algılanacağını kimse bilemeyebilir. Biz bütün bu saldırılara karşı bütün gücümüzle demokratik seçim için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü gördüğüm kadarıyla bu trend devam edecek ve demokratik bir rekabeti başbakana Melih Gökçek’e, çok sessiz kalan, sessiz ve derinden giden Kadir Topbaş’a tavsiye ediyoruz" dedi.

Polis ekipleri, olay sonrasında kaçan kişi ya da kişileri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
UZUN NAMLULU SİLAH KULLANILDI



Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan Şişli Belediyesi binası önünde silah sesleri duyuldu. Binaya uzun namlulu silahla ateş edildiği iddia edildi. Belediye binası önüne çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olayı haber alarak belediyeye gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, polis ekiplerinden bilgi aldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, polis ekipleri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. Olay yerinde çok sayıda uzun namlulu silah kovanı bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı