SİSİ TÜRKİYE'YE DAVET EDİLİYOR

SİSİ TÜRKİYE'YE DAVET EDİLİYOR

Erdoğan'ın Sisi'yi Türkiye'ye davet edeceği, Dışişleri Bakanlığı tarafından doğrulandı

Ankara, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın İstanbul'da yapacağı toplantı için Mısır'ı davet edecek. Mısır basını günler önce Dönem başkanlığını Erdoğan’ın Sisi’nin elinden alacağını duyurmuştu.

 Ankara, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Nisan ayında İstanbul'da yapacağı toplantı için Mısır'ı davet edecek. Davet iki devlet arasında en yüksek düzeyde yapılıyor. Mısır basını Dönem başkanlığını Erdoğan’ın Sisi’nin elinden alacağını duyurmuştu. 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, haftalık bilgilendirme toplantısında, Mısır basınında yer alan Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi'nin, Türkiye'de yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısına davet edildiğine ilişkin haberleri değerlendirdi.

Kaynak:Gri Hat

TÜRKİYE’DEN MISIR'A RESMİ DAVET GİDECEK

Mısır'ın İİT'nin üyelerinden biri ve hâlihazırda zirvenin dönem başkanı olduğunu vurgulayan Bilgiç, "Bundan sonraki dönem başkanı da Türkiye olacak.

Bu itibarla 10-15 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan 13. zirveye tabiatıyla davet edilecek. Şu aşamada zirveye ilişkin resmi davetler henüz iletilmedi. Mısır'ın söz konusu zirveye hangi düzeyde iştirak edeceği kendi makamlarınca belirlenecek bir husus" dedi.

İSRAL DEĞİL SUUDİ ARABİSTAN ARABULUCU

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, İsrail'in, Türkiye ile Mısır arasında arabuluculuk yapmak istediğiyle ilgili haberleri ‘spekülatif' olarak nitelendirdi. Ancak Mısır ile Türkiye arasında arabuluculuğu İsrail’in değil Suudi Arabistan’ın yaptığı daha önce basına yansımıştı. 

MISIR BASINI GÖRÜŞMEYİ 4 GÜN ÖNCE DUYURDU 

Türkiye’de İslam İşbirliği Teşkilatı toplantıları için Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin İstanbul’a davet edileceği dün konuşulmaya başlandı ancak Mısır basını 4 gün önce bu bilgiyi verdi ve arabuluculuğunda Suudi Arabistan tarafından yapıldığını açıkladı. Sisi’ye yakınlığıyla bilinen Mısırlı gazeteci yazar Ahmed Musa, “Dün akşam yayınlanan programda, Devlet Başkanı Sisi'ye yakınlığı ile bilinen Musa, "Abdulfettah Sisi'nin 57 üye ülkesi bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanlığını Nisan ayında Türkiye'ye giderek Erdoğan'a teslim edeceği haberini aldım” dedi. 

Suudi Arabistan'ın yoğun çabaları sonucu Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin devir teslim töreni için Türkiye'ye gitmeye ikna edildiğini söyleyen Musa, Erdoğan'ın da Sisi'nin elinden İİT'nin dönem başkanlığını alacağını belirtti. 

Kaynak:Haber Kaynağı