Sırrı Süreyya'dan Ahmet Türk'e Cevap!

Sırrı Süreyya'dan Ahmet Türk'e Cevap!

Ahmet Türk'ün "Gezi olaylarının içinde hükümeti yıpratmak isteyenler de olabilir" dediğini hatırlatan Sırrı Süreyya Önder, "Hükümeti yıpratmayacağız diye biz kime söz verdik?

Sırrı Süreyya'dan Ahmet Türk'e 'Gezi' cevabı

Sırrı Süreyya Önder, "Hükümeti yıpratmayacağız diye biz kime söz verdik...''

22 Haziran 2013 Cumartesi 17:12

BDP İstanbul İl örgütü ve Siyaset Akademesi, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in katılımıyla etkinlik düzenledi. Önder, konuşmasının büyük bir bölümünü Gezi Parkı direnişine ayırırken, Türk halkının direnişi ile Kürt halkının mücadelesinin birleşmesinin önemine vurgu yaptı.

DTK'nın Diyarbakır'da düzenlediği konferansa yönelik eleştirileri üzerine DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ile yaşadığı polemiğe değinen Önder, basın aracılığıyla yapmaktan ziyade seçmenlerine durumu anlatmayı uygun bulduğunu söyledi. Önder, konferansın sonuç bildirgesinde Abdullah Öcalan için "Kürt halk önderi" ifadesinin yer almaması ve Türk halkının ayaklanmasına değinilmemesi yönündeki eleştirilerini yineledi.

Önder, "Şimdi Türkiye'nin yarısı yanıyor ve en önemli Kürdistan konferansının sonuç bildirgesinde bir tek kelime ile bundan bahsedilmiyor. Bu mu farkındalık?" diye sordu.

BDP'nin Taksim Dayanışması'nın ilk bileşenlerinden olduğunu kaydeden Önder, sürecin içinde ve öncüsü konumunda yer aldıklarını ifade etti.

"TÜRKLER SÖYLEMEYE BAŞLADI"

Aynı zamanda HDK Yürütme Kurulu üyesi olan Önder, halkın onur ve özgürlük ayaklanması için "Türkiye halkının ilk defa böyle bir silkiniş içerisinde olduğunu, bunu inat ve irade ile yaptığını" söyledi. Sırrı Süreyya Önder, "Bir Türk olarak söyleyeyim, 'Türkler söylemez, söylenirler' diye bir söz vardır. Türk ilk defa söylenmeyi bıraktı, söylemeye başladı" dedi.

"HALKLARIN MÜCADELESİ HERKESİ DÖNÜŞTÜRÜYOR"

Önder, bunda Kürt özgürlük mücadelesinin de etkisi olduğu değerlendirmesi yaparak, "Mücadele eden halkların herkesi dönüştürme gücüne sahip olmasının en güzel örneğini gördüm" diye konuştu.

"HÜKÜMETİ YIPRATMAYACAĞIZ DİYE KİME SÖZ VERDİK"

Ahmet Türk'ün "Gezi olaylarının içinde hükümeti yıpratmak isteyenler de olabilir" dediğini hatırlatan Sırrı Süreyya Önder, "Hükümeti yıpratmayacağız diye biz kime söz verdik? Bizim varoluş sebebimiz siyasal mücadeledir. Talana yöneliyorsa hükümet yıpransın, hatta yıpranmalı.