SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN DAVUTOĞLU'NA ÇOK SERT YANIT

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN DAVUTOĞLU'NA ÇOK SERT YANIT

Çok üsten çok buyurgan, çok itici, sürece hizmet etmeyen, barışı öncelemeyen bir dille mecbur bırakma diliyle partimiz üzerinden bir ahkam kesmiş

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, TBMM’deki HDP Grubunda basın toplantısı düzenledi.

DAVUTOĞLU'NA ÇOK AĞIR YANIT

HDP adına İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder konuştu. Önder, “İmralı heyeti oyarak uzunca bir zamandır çok büyük zaruretler olmadıkça sürece gösterdiğimiz özen çerçevesinde günlük tartışmalara müdahil olmadık. Fakat özellikle Kobani direnişinden bu yana hükümet ve hükümete bağlı çevreler tarafından adeta bir kampanyaya bir siyasi linç kampanyasına dönüştürülen algı operasyonları karşısında sürecin birde bizim durduğumuz taraftan değerlendirmesini yapmak farz oldu.”dedi.

HAD BİLDİRME SEVDASI

Önder, “Şimdi sayın Davutoğlu bugün yaptığı bir açıklamada ‘HDP bir parti gibi davranırsa muhattaplığımız devam eder’ diye çok üsten çok buyurgan, çok itici, sürece hizmet etmeyen, barışı öncelemeyen bir dille mecbur bırakma diliyle partimiz üzerinden bir ahkam kesmiş. Bu dili ve buna benzeyen yaklaşımların hepsini reddediyoruz. HDP’nin bu kulvarda siyaset yapan bütün kurumlarımızın neye benzediğini, neye benzeyeceğini belirlemek kimsenin haddi ve hakkı değildir.

BU HAREKET KİMSEDEN NİAZAMET ALMAZ

Bunu sayın Davutoğlu’na aynen böyle iade ediyoruz. Bu çizgiye had bildirme sevdası yeni bir sevda değil. Bu hevese kapılan ilk kişide başbakan değil. Bu sevdaya düşen bu kostümü giyip salınmak isteyen çok yönetici gördük. Çok egemen gördük ki hepsi siyaset tarihimizin unutulmuş hafızasında siyaseten yok hükmünde bir akıbetle karşılaşmıştır. Onun için dil bu değildir. Bizim sayın Davutoğlu ve onun gibi düşünen herkes bizim bu tehdit duygularına karşı nasıl bir tepki vereceğimiz merak ediyorlarsa yada unutmuşlarsa çok değil 2 sene öncesine gitmeleri kafidir. Bu hareket kimseden nizamat alarak hareket etmez.”

Kaynak:Haber Kaynağı