Sırrı Süreyya Önder CHP'den Özür Diledi

Sırrı Süreyya Önder CHP'den Özür Diledi

Önder, 'Yerel gazete haberi üzerine belediye başkanını suçladık ama haberi doğrulatamadık. Sözümüzü geri alıyoruz. Özür diliyoruz'

BDP'li Önder Sinop Belediye Başkanı için yaptığı açıklamalardan dolayı özür diledi...

Bugün TBMM'de bir basın açıklaması yapan Önder, 'Yerel gazete haberi üzerine belediye başkanını suçladık ama haberi doğrulatamadık. Sözümüzü geri alıyoruz. Özür diliyoruz' dedi.

BELEDİYE BAŞKANI TETİKLEDİ

BDP'nin Karadeniz programı Çorum'da olaysız başlamıştı. Ancak dün Sinop'ta BDP'li vekiller 9 saat mahsur kaldıktan sonra polis panzeriyle ilden ayrılmıştı. BDP'lilerin Samsun ziyareti sırasında da tepkiler artınca BDP Giresun, Ordu ve Trabzon ziyaretlerini erteledi.

Yaşanan olayları CNN Türk canlı yayınında Şirin Payzın'ın sunduğu 360 derece programında değerlendiren Önder, kendilerini hedef alan grubun MHP'li değil CHP'li olduğunu ileri sürdü. Sırrı Süreyya Önder, olayları Sinop'un CHP'li Belediye Başkanı'nın tetiklediğini iddia etti.

SİNOP'U TERK EDERİM

Sinop’un CHP’li Belediye Başkanı Baki Ergül, BDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder'in açıklamalarına sert yanıt verdi.Olayın yaşandığı sırada eşinin sağlık sorunları nedeniyle şehir dışında olduğunu da belirten Ergül, “Olayların olduğu sırada orada bile değildim. Ben can derdindeydim, olayları televizyonda izledim. Şahsımın hedef alınmasını kabul etmiyorum. Bir suçlamada bulunurken insan önce vicdanıyla baş başa kalmalı. Benim bu olayların içinde olduğumu biri ispatlasın bırakın Belediye Başkanlığını, Sinop’u terk ederim. Kentimde böyle olayların olması beni de son derece üzmüştür” diye konuştu.
 



İLGİLİ HABERE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ