Sırrı Sakık'tan 'Neden Yanımdaki Bayana Bakıyorsun' Kavgası

Sırrı Sakık'tan 'Neden Yanımdaki Bayana Bakıyorsun' Kavgası

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, bir restoranda tartıştığı Cüneyt A. ile karakolluk oldu. Tartışmanın, “yanındaki kadını taciz” iddiasıyla başladığı ve ikilinin birbirinden şikâyetçi olduğu bildirildi.

İddiaya göre Sakık, Çankaya’da bir restoranda yemek yerken yan masadaki Cüneyt A.’nın yanında bulunan kadın arkadaşına uzun süre bakmasından rahatsız oldu. Sakık, masaya giderek, “Neden bu kadar bakarak taciz ediyorsun” diyerek çıkıştı. Sakık’ın 3 arkadaşının da restorana gelmesiyle tartışma büyüdü.

DARP VE TEHDİT İDDİASI

Darp edildiğini öne süren Cüneyt A., Bayındır Hastanesi’ne giderek rapor aldı. Cüneyt A. daha sonra Yıldızevler Karakolu’na giderek Sakık ve arkadaşlarından şikâyetçi oldu. Cüneyt A. dilekçesinde, şu iddialarda bulundu: “Yan masada Sakık bir bayanla yemek yiyordu. Sakık, ‘Neden yanımdaki bayana bakıyorsun’ diye çıkıştı. Ben de bakmadığımı söyledim. Biraz tartıştık, ardından telefon açtı. Kısa süre sonra mekâna gelenler beni darp etti. Belindeki silahı göstererek tehdit etti. Kavga sırasında silahını da çekti. Mekândakilerin araya girmesiyle beline soktu.”

Sakık ise Hürriyet’e olayla ilgili olarak şunları söyledi: “İstanbul’dan misafirim, aile dostumla gittim. Hiç tanımadığım bilmediğim o şahsın bir saat boyunca tacizine, saldırısına maruz kaldık. Kendisini uyardım, ancak tacizlerine devam etti. Mekândaki herkes şahit. Mekânda kardeşim ve çocuklarım da vardı. Arbede çıktığı, doğru ama çıkartan biz değiliz, alkollü olan o şahıslardı. Gece Meclis Sekreteryasını arayıp durumu ilettim. Avukatlarıma da gerekli talimatları verdim. Asıl mağdur olan ben ve misafirim. Şikâyetçiyim. Burada siyasi kimliğimden dolayı bir saldırıya maruz kaldım. Ne silah gösterdim, ne de olaya karıştım. Kimseyi de mekâna çağırmadım. Zaten mekânda kardeşim, çocuklarım vardı.”