ŞIRNAK'TA ŞEHİT OLAN UZMAN ÇAVUŞA VEDA

ŞIRNAK'TA ŞEHİT OLAN UZMAN ÇAVUŞA VEDA

Uzman Çavuş Sedat Atılgan, memleketi Gaziantep'te gözyaşları arasında toprağa verildi.Olayın ayrıntıları konusunda yetkililerden ayrıntılı bir açıklama gelmediği dikkat çekti.

ŞIRNAK'ta, arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla şehit düşen Uzman Çavuş Sedat Atılgan, memleketi Gaziantep'te gözyaşları arasında toprağa verildi.Olayın ayrıntıları konusunda yetkililerden  ayrıntılı bir açıklama gelmediği dikkat çekti.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ BİLİNEMİYOR

Şırnak 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan 22 yaşındaki Uzman Çavuş Sedat Atılgan, dün arkadaşının silahının ateş almasıyla ağır yaralandı ve götürüldüğü hastanede kurtarılamadı. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan ve geçen yıl göreve başladığı öğrenilen şehit Uzman Çavuş Atılgan'ın, Türk bayrağına sarılı tabutu öğleden sonra Gaziantep'in merkez Şehitkamil İlçesi'nin Atalar Mahallesi'ne getirildi. Yakınlarının gözyaşlarıyla karşıladığı şehit Uzman Çavuş'un Türk bayrağına sarılı naaşının bulunduğu tabut, mahalle meydanına konuldu. Burada şehit uzman çavuşun tabutuna kapanan 5 kız kardeşi ile yakınları gözyaşına boğulurken, anne Zöhre Atılgan, "Sedat'ım benim tezkereni mi aldın?" diye uzun süre ağıt yaktı. Annesi gibi tabuta kapanan babası Hüseyin Atılgan'ı ise cenaze törenine katılan İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan teselli etti. En son 10 gün önce ailesini ziyaret ettiği öğrenilen Sedat Atılgan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

161220141804184573743_2.jpg

OLAYLA İLGİLİ AYRINTILAR BI KADARLA KALDI

Şırnak'ın Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli olan Gaziantep nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki Uzman Çavuş Sedat Atılgan, iddiaya göre henüz bilinmeyen bir nedenle arkadaşının silahından çıkan kurşunla göğsünden ağır şekilde yaralandı. Karakol'daki görevliler tarafından Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve ameliyata alınan Uzman Çavuş Sedat Atılgan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

GAZİANTEP'E GÖNDERİLECEK

Askeri yetkililer tarafından Devlet Hastanesi morgundan alınan Sedat Atılgan'ın cenazesi yarın memleketi Gaziantep'e gönderilecek. Atılgan'ın ölümüyle ilgili askeri yetkililer tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı.


 

Kaynak:Haber Kaynağı