ŞIRNAK'TA KALEŞNİKOFLU MASKELİ SOYGUNDA 130 BİN LİRA ÇALDILAR

ŞIRNAK'TA KALEŞNİKOFLU MASKELİ SOYGUNDA 130 BİN LİRA ÇALDILAR

Şırnak'ta geceli gündüzlü güvenlik kontrolü yaptığını ilan eden PKK'nın bilgisi olmadan gerçekleştirilemeyeceği iddia edilen soygunu yapanlar aranıyor.

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde bir döviz bürosuna ait paraları bankaya götüren aracın önünü kesen yüzleri maskeli, ellerinde Kalaşnikof tüfek bulunan 4 kişi, 130 bin lira parayı gasp ederek kaçtı.Yerel kaynaklar böyle bir soygunu güpen gündüz PKK'nın bilgisi olmadan kimsenin gerçekleştiremeyeceğini ileri sürüyorlar.

PKK SOYGUNA MI BAŞLADI ?

Olay, öğleden sonra Cizre'nin İdil Caddesi'nde meydana geldi. Selim Sapan'a ait döviz bürosundan aldıkları parayı bankaya götüren ve içinde 3 kişinin bulunduğu 27 AUP 54 plakalı otomobilin önü, döviz bürosuna yaklaşık 50 mesafede ellerinde Kalaşnikof tüfek bulunan ve yüzleri maskeli 4 kişi tarafından kesildi. Otomobili durduran soyguncular içindeki 3 kişiyi silahla tehdidi ile etkisiz hale getirdikten sonra, araçta bulunan 130 bin lirayı aldı. Soyguncular, paraları aldıktan sonra bir araçla Nur Mahallesi yönüne hızla kaçarak izlerini kaybettirdi.

POLİS GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON BAŞLATTI

Cizre Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçan soyguncuları yakalamak için ilçe genelinde geniş kapsamlı operasyon başlattı. Olay yerine gelen Cizre Emniyet Müdürü Ayhan Altıok, polisin çalışmalarını izleyerek, bilgi aldı.

PARAYI BANKAYA GÖTÜRÜYORLARMIŞ

Döviz bürosu sahibi Selim Sapan, çalışanlarının 130 bin lira parayı bankaya götürmek üzere yola çıktığını belirterek, 4 silahlı kişi tarafından yolları kesilerek, paraların gasp edildiğini söyledi. Sapan, "Tek tesellimiz araçta bulunan 3 kişinin olaydan zarar görmeden kurtulmalarıdır. Bu olay bugün benim başıma geldi, ancak başka insanlarında mağdur olmaması için olayı gören vicdanlı kişilerin ya polise ya da bizlere bilgi vermesini rica ediyorum" dedi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı